Warme dranken zijn vaak echte suikerbommen

Warme dranken bij ketens zoals Starbucks of Caffè Nero bevatten veel meer suiker dan de consument verwacht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse organisatie Action on Sugar, die een honderddertigtal warme dranken van verschillende ketens heeft laten testen.

De studie kwam tot de vaststelling dat 98 procent van de onderzochte dranken teveel suiker bevatten. Er wordt aan toegevoegd dat bij één derde van de onderzochte producten werd minstens evenveel suiker aangetroffen als in Coca-Cola.

Het resultaten van de studie maken volgens Graham McGregor, voorzitter van Action on Sugar, duidelijk dat aan voeding en drank onverantwoord grote hoeveelheden suiker worden toegevoegd. Voedingsdeskundige Kawther Hashem, die het onderzoek leidde, werpt op dat de koffieketens de hoeveelheid suiker in hun warme dranken onmiddellijk moeten abouwen.

Onvoldoende informatie

De grootste hoeveelheid suiker – 25 theelepels – werd aangetroffen in de ‘Venti Hot Mulled Fruits’ van Starbucks. Dat is bijna drie keer meer dan een blik cola, dat negen theelepels suiker telt. Ook in de warme chocolademlek van Starbucks werden vijftien lepels suiker aangetroffen. Ook andere producenten werden echter op hoge suikerconcentraties betrapt. De Caramelatte van Caffè Nero bleek 13 theelepels te bevatten. De onderzoekers benadrukken dat de ketens niet alleen teveel suiker aan hun dranken toevoegen, maar ook hun klanten onvoldoende inlichten over de concrete inhoud van hun producten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20