Kenmerken van een vrouwelijke stalker

Drie onderzoekers van de Universiteit van San Diego Californië bestudeerden het gedrag van 143 vrouwelijke stalkers en stelden aan de hand van hun bevindingen een profiel van een gemiddelde vrouwelijke stalker op.

Kenmerk 1

woman walk street high heels sexy

De typische vrouwelijke stalker is een alleenstaande of gescheiden vrouw van in de dertig met een psychiatrische diagnose, meestal voor  stemmingsstoornissen.

Kenmerk 2

woman walk street

Ze achtervolgt vooral mannelijke kennissen, vreemden of beroemdheden, eerder dan een voormalige geliefde.

Kenmerk 3

woman street walk

Vergeleken met mannelijke stalkers hebben vrouwelijke stalkers minder vaak een crimineel verleden en zijn ze aanzienlijk minder gewelddadig en bedreigend.

Kenmerk 4

woman street walk

Hun achtervolgingsgedrag beperkt zich niet tot de onmiddellijke nabijheid en ook hun communicatie is minder kwaadaardig dan die van mannelijke stalkers.

Kenmerk 5

stalk woman street walk

De gemiddelde stalking duurt 17 maanden, doch twee maanden komt het meest voor.

Kenmerk 6

woman shadow dark sexy sensual

50% van de vrouwelijke stalkers hervalt in zijn stalkgedrag en dat amper één dag nadat de politie of een wetsdienaar is tussengekomen.

Kenmerk 7

woman street paper stairs

Wanneer het slachtoffer een geliefde of een kennis is, verhoogt samen met het geweld ook de frequentie van de bedreigingen en dat bij zowat alle mogelijke profielen van vrouwelijke stalkers.

Kenmerk 8

woman street stalk

De gevaarlijkste groep vrouwelijke stalkers was degene die eerder een intieme relatie had gehad met het slachtoffer. Het gros van deze slachtoffers kreeg te maken met bedreigingen en fysiek geweld.

Kenmerk 9

woman street sunglasses hat yellow

De minst gevaarlijke groep waren de vrouwelijke stalkers die beroemdheden achternazitten.