Bloemkool is volgens Poonam Gupta van True Activist één van de gezondste groenten die er zijn.
-
-
Voedingswaarde. Bloemkool bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B9, omega 3-vetzuren en vitamine K. Het is tevens een bron van eiwitten, fosfor en kalium.
-
Antioxidanten. Naast de antioxidanten vitamine C en mangaan bevat bloemkool ook carotenoïden en fytonutriënten die je risico op oxidatieve stress en daarbij horende ziekten doen dalen.
-
Detoxificatie. Bloemkool bevat glucosinolaten, thiocyanaten en allerlei enzymen die de lever helpen om potentieel giftige substanties te neutraliseren.
-
Kankerpreventie. Tal van wetenschappelijke studies linken bloemkool aan kankerpreventie (vooral aan de preventie van blaas-, borst-, dikke darm-, prostaat- en eierstokkanker).
-
Anti-inflammatoir. Regelmatige consumptie van bloemkool kan het risico op chronische ontstekingen verminderen.
-
Spijsvertering. Een kop gekookte bloemkool bevat ongeveer 3,35 gram aan voedingsvezels die essentieel zijn voor je spijsverteringsstelsel. De aanwezigheid van glucoraphanine beschermt daarnaast ook je maag tegen bepaalde ziekteverwekkende bacteriën.
-
Cardiovasculair en cerebrovasculair. Dankzij de antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen biedt bloemkool bescherming tegen cardiovasculaire en cerebrovasculaire ziektes.
-