6 wetenschappelijk bewezen flirttechnieken

Wie een partner wil vinden heeft er alle belang bij goed te kunnen flirten. Volgens Dr. Monica Moore, de auteur van ‘How to Make Someone Fall in Love With You in 90 Minutes or Less’, is je flirtgedrag zelfs veel belangrijker dan je uiterlijk. Net daarom zijn het niet de meest aantrekkelijke mannen of vrouwen die door potentiële partners benaderd worden, maar degenen die hun beschikbaarheid en zelfvertrouwen het best etaleren door effectief geflirt.

In de wetenschappelijke literatuur worden volgende flirttechnieken als de meest efficiënte vermeld :

  • Twee zaken werken voor beide geslachten en in elke cultuur: lachen en oogcontact maken. Dit zijn niet enkel universele manieren om romantische interesse te vertonen, maar maken je volgens professor Pamela Regan ook aantrekkelijker.

  • De meest voor de hand liggende flirttechniek is iemand aanraken. In ‘Close Relationships’ identificeert Regan het zacht aanraken van iemands gezicht als het duidelijkste teken van romantische aantrekking (gevolgd door aanraking van de schouder, wende en voorarm).

  • Onderzoek toont aan dat een man meer vrouwen versiert wanneer hij hun arm lichtjes aanraaktFysiek contact kan echter ook afstotend werken als het op ongepaste of te agressieve wijze gebeurt.

  • Voor vrouwen is aanraken vrijwel altijd een aanvaardbare flirttechniek. Door mannen wordt het zelden als ongepast ervaren.

  • Mannen die zich sociaal dominant opstellen (en tegelijkertijd positieve intenties signaleren) zijn ook de beste flirters, aldus nog Regan.

  • Mannen mogen concluderen dat hun flirttechnieken succesvol zijn wanneer vrouwen snel en enthousiast beginnen te praten, besluit professor Sandy Pentland van MIT.