5 niet te missen adresjes in Tallinn

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Tallinn is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad!

Hotel Telegraaf

Tallinn - Hotel Telegraaf

Sinds 1878 vind je het prachtige gebouw van hotel Telegraaf terug in het centrum van Tallinn. Oorspronkelijk was het een bank maar in 1918, na de Eerste Wereldoorlog en met de onafhankelijkheid van Estland, werd het pand als post- en telegraafkantoor gebruikt. Nu is het vanaf 2007 een luxueus vijfsterrenhotel met 83 kamers en prachtige spa-faciliteiten. Hun restaurant Tchaikovsky is een van de besten van het land en won zelfs al verschillende prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland.

Meer info op www.telegraafhotel.com

Kumu Museum

Tallinn - Kumu Museum

Net buiten het centrum van Tallinn ligt het Kumu Museum. Het is gevestigd in het 70 hectare grote Kadriogpark, waar je ook het presidentieel paleis vindt. Het Kumu is een van de grootste kunstmuseums van Estland en bevat de grootste collectie van Estse kunst vanaf de 18e eeuw. Het moderne complex werd tussen 2003 en 2006 gebouwd en verdeelt de kunstcollectie chronologisch over vier verdiepingen. Twee jaar na de opening, in 2008, won het museum zelfs de ‘European Museum of the Year Award’.

Meer info op kumu.ekm.ee.

Baltic Station Market

Tallinn - Baltic Station Market

De Baltic Station Market, of in het Ests Balti Jaama Turg, is een overdekte marktplaats met zowel een binnen- als buitengedeelte. Van verse groenten en streetfood tot kleding- en antiekwinkeltjes, bijna 300 verschillende handelaars vinden hier hun onderkomen. Het moderne en hippe gebouw opende pas in 2017 de deuren na renovaties aan de oorspronkelijke markthallen die dateerden uit de 19e eeuw. Baltic Station Market ligt iets buiten het oude centrum en is elke dag open tussen 10 en 17 uur.

Meer info op www.en.astri.ee/bjt

F-Hoone

Tallinn - F-Hoone

Telleskivi Creative City was ooit een fabriekscomplex van de Sovjet Unie, nu is het een kunstenaarsbuurt vol artistieke projecten. In plaats van de tien industriële gebouwen neer te halen, kozen de creatieveling ervoor om er een nieuwe buurt van te maken waar kunstenaars en ondernemers zich thuis voelen. In 2010 trok het hippe restaurant F-Hoone naar deze gebouwen. Ze serveren lokale, biologische, gezonde en vooral heerlijke gerechten. De coole sfeer, knappe gebouwen en leuke initiatieven maken een bezoekje aan Telleskivi absoluut de moeite waard!

Meer info op www.telliskivi.cc

Tallinn Television Tower

Tallinn - Tallinn Television Tower
Marko Leppik – Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau

Met zijn 314 meter is de Tallinn Television Tower het hoogste gebouw van Tallinn én Estland. Je moet voor deze attractie wel een kleine tien kilometer buiten het stadscentrum gaan, maar dat maakt het niet minder de moeite waard. De ‘Walk on the Edge’-tour biedt je een unieke wandeling bovenop het dak van het uitkijkplatform, zo’n 175 meter boven de grond. Maar je kan ook gewoon genieten van het uitzicht van in het 360°-restaurant op de 21e verdieping. Daarnaast is er ook een interactieve rondleiding die ideaal is om met kinderen te doen.

Meer info op www.teletorn.ee

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20