Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
26/09/2020 goodbye.be 5 min leestijd

5 niet te missen adresjes in Antwerpen

Shutterstock

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Antwerpen is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad!

Hotel Julien

Antwerpen - Hotel Julien

Hotel Julien een gezellige hideaway in hartje Antwerpen noemen, zou een understatement zijn. Serene kleuren, veel natuurlijk licht en kwaliteitsvolle materialen staan centraal in dit knappe hotel, dat onderdak vond in twee magnifieke gebouwen uit de 16de eeuw.

Dankzij de locatie op een boogscheut van de Meir, de Grote Markt en het Centraal Station is Hotel Julien ideaal gelegen om Antwerpen te ontdekken, maar toch rustig genoeg om volledig te ontspannen.

De schitterende spa in de kelder van het gebouw is dan ook de ideale plek om na een dagje citytrippen tot rust te komen. Het Egyptische beddengoed zorgt dan weer voor een goede nachtrust.

Vanaf 169 euro per nacht, op www.hotel-julien.com.

MAS

Antwerpen - MAS

Het Museum Aan de Stroom is een ware architecturale parel en biedt op elke verdieping schitterende uitzichten op het havengebied rond het Eilandje. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op 19de-eeuwse pakhuizen en het golvende glas legt de link naar het water.

In het MAS vind je verschillende permanente tentoonstellingen: van het havenverleden en de geschiedenis van de stad tot verschillende kunstvormen. Ga zeker eens naar het dak van het gebouw, waar je een uitzicht hebt op de hele stad!

Meer info via www.mas.be

Meir

Antwerpen - Meir

Wie gaat shoppen in Antwerpen, kan gewoon niet om de Meir heen. Hier vind je filialen van de grote winkelketens. Bovendien is deze wandelboulevard autovrij.

De winkels vinden onderdak in prachtige rococogebouwen uit de 18de en 19de eeuw. Vergeet dus zeker niet af en toe eens naar boven te kijken en even stil te staan bij de prachtige details van de gevels en daken van de gebouwen.

Vanop de Meir sta je ook zo in de Stadsfeestzaal, een knap overdekt winkelcentrum in een schitterend gerestaureerd decor.

Caffènation

Antwerpen - Caffénation

Antwerpen telt heel wat goeie koffiebars, maar Caffènation is een waar instituut in de stad. De focus ligt hier op kwaliteit: in Caffènation wordt extra veel aandacht besteed aan de herkomst van de koffiebonen en achter de toog staan enkel getrainde barista’s. Caffènation is ook bij locals zeer populair en is dé plek om in een gezellig decor van een heerlijk kopje koffie te genieten.

Meer info via www.caffenation.be

Havenhuis

Antwerpen - Havenhuis

Het Havenhuis is de nieuwste architecturale parel van Antwerpen. Het opvallende gebouw werd ontworpen door het architectenbureau rond Zaha Hadid en is een van dé blikvangers van de stad geworden.

Hier huist het Havenbedrijf Antwerpen, maar je kan het Havenhuis ook bezoeken op een individuele rondleiding (waarbij je aansluit bij andere bezoekers) of tijdens een groepsrondleiding, telkens met gids. Je krijgt meer uitleg over de schitterende architectuur en de geschiedenis en toekomst van de haven. Bovendien heb je van hieruit een schitterend uitzicht over de Antwerpse haven!

Meer info op www.visitantwerpen.be

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump