Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

17 types collega’s die we allemaal nodig hebben op de werkvloer

Logo Business AM

04/10/2017 | express.be | 7 min leestijd

Sommige collega’s ben je misschien liever kwijt dan rijk, maar de meesten heb je gewoon ontzettend hard nodig. En ja: sommigen daarvan nog meer dan anderen … Deze 17 types collega’s hebben we allemaal nodig, omdat ze ons elke keer weer door de werkdag helpen:

1. De collega die altijd alles weet

Je weet niet hoe hij het doet, maar deze collega is altijd van alles op de hoogte. Beslissingen van de bazen, nieuwe vacatures of trouwplannen van een collega, hij weet het allemaal. En het beste is: hij wil die informatie maar al te graag met jou delen.

2. De collega die altijd goedgezind is

© Giphy
Je kent ‘m wel: die ene persoon die nooit kwaad is en je nooit afblaft. Integendeel, hij is altijd vriendelijk, opgewekt én optimistisch. Als je nood hebt aan een opkikkertje, dan weet je bij wie je moet zijn.

3. Het luisterende oor

© Giphy
Problemen, moeilijkheden, ergernissen? Dan kan je bij deze collega terecht. Hij zal altijd naar je luisteren, zonder te oordelen. Plus: je kan zeker zijn dat hij zwijgt als je dat vraagt.

4. De collega die altijd de waarheid zegt

© Giphy
Wil je een eerlijke mening over je werk? Dan moet je bij deze collega zijn. Hij zal nooit tegen je liegen of verbloemen wat hij echt denkt. En hoe hard dat soms ook is, het is wel noodzakelijk om te weten waar je staat.

5. De hulpvaardige collega

Zit je vast bij een bepaalde taak, zie je het even niet meer zitten of kan je het gewoon niet alleen? Dan kan je terecht bij dit type collega, die altijd bereid is om iedereen uit de nood te helpen. Ook al heeft hij zelf pakken werk liggen, hij zal je niet ontgoochelen.

6. De ervaren collega

© Giphy
Voor hulp kan je ook altijd terecht bij de collega met een flinke dosis ervaring. Degene die de kneepjes van het vak kent, de achterpoortjes weet zitten en de juiste contacten heeft. Enorm waardevol, zoveel is zeker.

7. De slimmerik

© Giphy
Nog een collega bij wie je terecht kan met je problemen. Want ja: hij of zij weet (bijna) altijd voor alles een oplossing. En anders blijft hij ernaar zoeken tot hij er een gevonden heeft.

8. De knappe collega

© Giphy
Oké, deze collega heb je misschien niet écht nodig, maar het is wel aangenaam om met hem of haar samen te werken :-).

9. De grappenmaker

© Giphy
Deze collega zorgt altijd voor leven in de brouwerij én zorgt ervoor dat jullie allemaal kunnen ontspannen. ’t Is ook ideaal om even zijn gezelschap op te zoeken als je het wat moeilijk hebt of nieuwe energie nodig hebt.

10. De lunchdate

© Giphy
Niet noodzakelijk een dichte collega, maar wel iemand waar je goed mee overeenkomt én graag je pauzes mee doorbrengt. Omdat jullie kunnen praten over koetjes en kalfjes, niet alleen over het werk.

11. De computerdeskundige

© Giphy
Je weet wel, diegene die nogal vaak lastiggevallen wordt met de computerprobleempjes van de collega’s. Ja, daar zijn we allemaal schuldig aan. Omdat iedereen weet dat hij in twee minuten kan oplossen waar wij uren mee sukkelen.

12. De superlieve collega

© Giphy
Degene die erop toeziet dat je elke dag een portie fruit eet, die je een pijnstiller of pleister geeft als het nodig is en die je naar huis stuurt als je ziek bent. Ja, deze collega zijn we allemaal ontzettend dankbaar.

13. De collega met de snoepenkast

© giphy.com
Want af en toe heb je gewoon nood aan een flinke portie chocolade :-).

14. De carpooler

Niet alleen omdat het handig is om met twee (of meer) naar het werk te rijden, maar ook omdat je die collega dan écht leert kennen. Zeker omdat jullie over veel meer praten dan alleen het werk.

15. De organisator

© Giphy
Dat is degene die alles voor iedereen regelt. Van planningen op het werk tot het organiseren van etentjes en teambuildings: deze collega heeft alles onder controle. En gelukkig maar!

16. Het feestbeest

© Giphy
Met deze collega kan je ook na de werkuren nog veel plezier beleven, als jullie samen op café gaan bijvoorbeeld. Dat is altijd fun, want je leert je collega buiten het werk kennen én je hebt de volgende dag iets om over te praten.

17. En last but not least: de échte vriend(in)

© Giphy
Degene die méér is dan alleen een collega. Degene die op dezelfde golflengte zit als jij, die je ook vaak buiten het werk ziet en met wie je gewoon supergoed overeenkomt. Ja, zo iemand heb je zéker nodig.

Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton