16 zaken die u wil weten over aantrekkelijkheid

We bieden makkelijker hulp aan aantrekkelijke dan aan onaantrekkelijke mensen. Verder voelen we ons makkelijker aangetrokken tot aantrekkelijke vreemdelingen dan tot minder aantrekkelijke vreemdelingen en dit geldt voor beide geslachten.  Maar er zijn  nog meer zaken die u moet weten over aantrekkelijkheid:

1. Ordinair wordt door veel mensen toch als aantrekkelijk beschouwd

Dat komt vooral door de behoefte van mensen om af en toe afstand te nemen van de door de maatschappij opgelegde beschaving. … Dat ordinair zo aanspreekt komt door het feit dat ordinair teruggrijpt naar een soort oerdriften. Alles wat verboden of vies is wordt als aantrekkelijk beschouwd. Daarom blijft ordinair ook gewoon in de mode.

2. We hebben exact 13 milliseconden nodig om te beslissen of we iemand al dan niet aantrekkelijk vinden

Onderzoekers concluderen dat schoonheid onbewust wordt gepercipiëerd. De eerste indruk van iemands aantrekkelijkheid heeft weinig te maken met keuze cultuur of smaak, maar eerder met iets dieper, iets universeels.  Een oordeel over iemands aantrekkelijkheid gebeurt dus automatisch in het onderbewustzijn, net als het oordeel over iemands identiteit, geslacht en leeftijd.  

3. Vrouwen met een mooi gezicht hebben vaker veel kinderen dan niet

Mannen met een aantrekkelijk gezicht hebben bijvoorbeeld een betere spermakwaliteit, vrouwen met een mooi figuur zijn vruchtbaarder, mensen met een verleidelijke stem worden eerder ontmaagd en danseressen in nachtclubs krijgen meer fooi als ze in de vruchtbare periode van hun menstruatiecyclus verkeren.

4. Een aantrekkelijk persoon die van eenzelfde misdaad wordt verdacht als een minder aantrekkelijk persoon zal makkelijker onschuldig worden bevonden

Aantrekkelijke mensen zullen minder zwaar gestraft worden voor eenzelfde misdaad dan hun minder aantrekkelijke collega-misdadigers. Wanneer een onaantrekkelijk persoon van een seksuele misdaad wordt beschuldigd, wordt hij als gevaarlijker beschouwd dan zijn aantrekkelijke collega-misdadiger.

5. Algemeen wordt aangenomen dat aantrekkelijke mensen meer zelfvertrouwen hebben, slimmer, succesvoller, sociaal meer getalenteerd, dominanter, seksueel actiever en gezonder zijn dan minder aantrekkelijke mensen

hoge hielen
Dane Deaner via Unsplash

Hoewel dit ‘schoonheidseffect’ algemeen aanvaard wordt, zijn er geen wetenschappelijke studies die deze stelling ondersteunen. Wat wel bewezen is, is dat mensen met een aantrekkelijk gezicht in ons brein dezelfde verbindingen triggeren als degene die worden geactiveerd wanneer mensen verslaafd raken aan cocaïne en gokken.

6. Vrouwen hebben er baat bij om een diepe, hese stem na te bootsen wanneer ze de aandacht van het andere geslacht willen trekken

Wat betekent dat vrouwen onbewust een stemgeluid aannemen dat door de maatschappij als ‘sexy’ wordt bestempeld. Volgens dokter Susan Hughes ‘bestaat in onze cultuur een stereotiep beeld van een sexy vrouwelijke stem die hees, kortademig en laag van toon is’.

7. Millenialang zijn bloemen gebruikt om romantiek uit te beelden, maar het effect van bloemen op de romantiek tussen mensen is nooit expliciet getest

Daar is nu verandering in gekomen want uit twee recente onderzoeken blijkt dat de vrouwelijke perceptie van mannelijke aantrekkelijkheid en hun bereidheid om aan een man gekoppeld te worden positief worden beïnvloed wanneer zich bloemen in hun nabijheid bevinden.

8. De basisvereiste voor een man die voor knap wil doorgaan, is dat hij er een goede hygiëne op nahoudt

Een frisse adem is daarbij belangrijk. Andere belangrijke factoren voor een knappe man zijn zelfvertrouwen en goed gekleed zijn. Zo`n 41% van de vrouwen is van mening dat een man een zekere mate van charisma en uitstraling moet hebben wil hij als knap worden ervaren. Een goede hygiëne wordt door 26% genoemd.

9. Vrouwen spraken hun voorkeur uit voor mannen

met een gemiddelde of gespierde lichaamsbouw, gevolgd door een slanke en tenslotte een zware lichaamsbouw – zonder borsthaar, gevolgd door een graduele toename van borsthaar, doch met afkeer voor mannen met veel borsthaar – met een gemiddelde penislengte, gevolgd door mannen met een grote penis, doch ruim mannen met een kleine penis.

10. Mannen hadden een voorkeur voor vrouwen met…

een verhouding van de taille tot de heupen van 0.6 (Californië) tot 0.7 (Nieuw-Zeeland)  en een lichte huidskleur

11. Aantrekkelijke vrouwen doen er goed aan om bij hun sollicitatiebrief geen foto mee te sturen

Dit heeft een negatieve impact op de kans om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De oorzaak van het fenomeen moet worden gezocht in het feit dat de sollicitatiebrieven vaak bij vrouwelijke personeelsverantwoordelijken terecht komen, die jaloers zijn. Bij mannen blijkt een foto van een aantrekkelijk uiterlijk wel de kans op een sollicitatiegesprek te verhogen.

12. Uit het onderzoek blijkt dat aantrekkelijke mensen gemiddeld 5 procent meer verdienen dan collega’s met een gewoon uiterlijk

En 10 procent tot 12 procent meer dan de minst aantrekkelijke arbeidskrachten. Een aantrekkelijk uiterlijk kan het inkomen van een werknemer over een hele carrière gemiddeld een financieel surplus van 175.000 euro opleveren. Aantrekkelijke mensen worden ook minder snel ontslagen, krijgen makkelijker een promotie krijgen bij de bank zelfs vlotter een lening.

13.Vooral rood heeft een aantal unieke effecten

Rood zorgt ervoor dat je passie en dynamisme uitstraalt. Algemeen mag worden gesteld dat rood seks oproept. Het maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen en vrouwen aantrekkelijker voor mannen. Rood werkt dus als een eenvoudige, non-verbale catalysator, die voortplantingsgedrag beïnvloedt.

14. De Franse wetenschapper Nicolas Guégen

deed vier studies om te kijken of de aanwezigheid van een hond iets veranderde aan de interactie tussen mannen en vrouwen. Wat bleek? Een man die in het gezelschap van een hond was, maakte driemaal meer kans om het telefoonnummer van een onbekende vrouw los te krijgen, dan wanneer hij geen hond bij zich had.

15. Mensen die geboren zijn uit ouders van verschillende rassen zijn aantrekkelijker

Deze mensen ook vaak bovengemiddeld succesvol in hun beroepsleven. De studie had als uitgangspunt een stelling van Darwin die zegt dat kruisingen beter geschikt zijn voor het leven dan originele rassen. Lewis concludeert nu niet enkel dat ‘kruisingen’ beter worden gewaardeerd, maar ook dat ze betere voortplantingskansen hebben

16. Vrouwen met een bredere taille blijken aantrekkelijker gevonden te worden bij mannen

Wanneer mannen wordt gevraagd welke vrouwen ze het meest aantrekkelijk vinden komen ze steevast aandraven met de maten 90-60-90; de fameuze wespentaille. Toch blijkt nu dat wat mannen willen niet noodgedwongen overeenstemt met wat het beste is voor vrouwen. Vrouwen met een bredere taille blijken namelijk succesvoller te zijn. Vrouwen met een wespentaille mogen dan al de vruchtbaarste zijn, hormonen zorgen ervoor dat de wat vollere vrouw niet alleen fysiek sterker is, maar ook competitiever is en beter bestand tegen stresstoestanden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20