Apple CEO Cook mag zich enkel nog per privé-jet verplaatsen

Apple-CEO Tim Cook wordt voortaan verplicht al zijn verplaatsingen per privé-jet te doen. Dat geldt voor zowel zijn privé reizen als zakelijke verplaatsingen. Tot de maatregel werd beslist door de raad van bestuur van het Amerikaanse technologiebedrijf. Volgens die raad is het besluit ‘in het belang van de veiligheid en de efficiëntie en gebaseerd op het globale profiel en de grote visibiliteit die de heer Cook als CEO van Apple geniet’.

In 2017 verdiende Cook bij Apple ruim 101 miljoen dollar aan salarissen, bonussen en aandelenopties. Hij gaf 93.000 dollar uit aan privé-reiskosten. Apple betaalde ook nog eens 224.000 dollar aan bijkomende beveiligingskosten voor zijn CEO. De details van de onkosten staan in de aankondiging van de volgende algemene vergadering van het bedrijf.

De Apple-baas is niet de enige executive die per privé-jet reist. Andere toplui van Apple mogen ook gebruik maken van een privé-jet, maar moeten wel voor hun familieleden betalen als die meereizen.

Ook Mark Zuckerberg (CEO Facebook) en Bob Iger (CEO Disney) vertrouwen op privé-vliegtuigen voor al hun persoonlijke verplaatsingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20