Maakte de nieuwe president van Liberia het mooiste doelpunt ooit?

Voormalig topvoetballer George Weah is in Liberia verkozen tot president. Weah maakte faam als spits bij onder andere AC Milan en Paris Saint-Germain. Deze week won hij de verkiezingen in zijn geboorteland met meer dan 60 procent van de stemmen.

Voormalig professioneel voetballer George Weah is de nieuwe president van Liberia. De centrale kiescommissie van het land laat weten dat meer dan 98 procent van de stemmen is geteld en dat 61,5 procent van de stemmen naar Weah gingen. Weah nam het in de presidentsrace op tegen de voormalige vicepresident Joseph Boakoi. Die kreeg 38,5 procent van de stemmen. Liberia is één van de armste landen ter wereld. Weah viel vooral in de smaak bij de jonge werkloze bevolking. Hij volgt Ellen Johnson Sirleaf op als president. Zij was de eerste vrouw die in Afrika verkozen raakte als president.

AC Milan en Paris Saint-Germain

George Weah was één van de beste spitsen uit de jaren 90. Hij speelde bij onder andere AC Milan en Paris Saint-Germain. In 1995 werd hij zelfs uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Volgens sommigen scoorde hij zelfs het meest memorabele doelpunt uit de voetbalgeschiedenis. Na zijn voetbalcarrière in Europa keerde Weah terug naar Liberia om er in de politiek te gaan.