Het fortuin van Millie Bobby Brown (Stranger Things)

Stranger Things is een van de grote successen van het streamingplatform Netflix. Het kijkcijferbureau Nielsen registreerde ruim 15,8 miljoen kijkers voor de eerste episode van de serie in de eerste drie dagen na de lancering.

Een van de protagonisten van de serie is Millie Bobby Brown, een in Spanje geboren Britse actrice van amper 13, die de rol van ‘Eleven’ speelt. Brown is ondertussen uitgegroeid tot een artistiek en mediatiek fenomeen. Op korte tijd hebben verschillende modemerken haar overtuigd om met hen te werken. Onder hen Gucci, Burberry, Valentino, Louis Vuitton, maar ook Converse.

Haar fortuin wordt geschat op 5,65 miljoen euro. Niet slecht voor een meisje dat voor de eerste reeks van ‘Stranger Things’ amper 26.000 euro per episode kreeg uitbetaald. Dat leverde Brown en haar medespelers over 2 seizoenen meer dan een half miljoen euro elk op. Een derde serie zou Netflix een pak meer kosten.

Voor haar eerste langspeelfilm Godzilla: King of Monsters is dat bedrag al opgelopen tot 870.000 euro. Daar krijgt ze nog 5% van de winst bovenop. Eventuele sequels (vervolgfilms) zullen  2,6 en 3,8 miljoen per stuk opbrengen.

Brown, die maar met één oor hoort, heeft ondertussen een gans leger fans verzameld. 7,6 miljoen op Instagram em nog eens 1,2 miljoen op Twitter. Haar socialemedia-activiteiten worden beheerd door haar oudere broer, terwijl haar ouders al vroeg hun werk opgaven om haar snel evoluerende carrière in goede banen te leiden. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20