Nieuw shoppingcentrum opent aan Brusselse Muntplein

Aan het Brusselse Muntplein opent de Japanse kledingketen Uniqlo donderdag de eerste winkel in het nieuwe winkelcentrum The Mint. Daar komt straks nog een reeks andere winkels bij.

Men is al twee jaar aan het werken tegenover de Muntschouwburg in Brussel. Donderdag was de opening dan eindelijk een feit. Het nieuwe shoppingcenter The Mint mag rekenen op een reeks modewinkels zoals Nyx en I-Am. Donderdag was de Japanse kledingketen Uniqlo aan de beurt. “We wilden absoluut deze centraal gelegen locatie aan de voetgangerszone”, zegt Uniqlo-woordvoerder Kohsuke Kobayashi in de kranten van Het Mediahuis.

“We zijn altijd op zoek naar de beste plaatsen voor onze winkels. Er komen mogelijk nog andere vestigingen in Brussel. Voor de opening en voor onze openingscampagne hebben we alvast Brusselaars als Lefto, Ann Zagré en anderen als ambassadeurs gekozen. Het succes van ons merk in Antwerpen sterkte ons in het vertrouwen om verder uit te breiden richting Brussel.”

Welke andere nieuwe winkels komen er nog?

Er komt een Kiabi , een Ubiway, een Tamaris en een Flying Tiger. Op de kelderverdieping wordeneen Carrefour Express en een Decathlon ingericht. Sam Perneel van AG Real Estate, de eigenaar van het centrum, laat weten dat hij hoopt dat er steeds meer kledingwinkels bijkomen. De officiële algemene opening van The Mint wordt pas op 15 november verwacht. Het shoppingcenter neemt ongeveer 15.000 vierkante meter in beslag, waarvan nog 300 vierkante meter beschikbaar is voor winkeliers. Er zijn maar liefst 600 parkeerplaatsen voorzien.