Nieuwe peiling lijkt fataal voor PS in Wallonië

Twee tendensen vallen in Franstalig België op in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De PTB (PVDA) neemt de macht over van de PS van Elio Di Rupo en de socialisten blijven kiezers verliezen. Ook PS-boegbeelden Paul Magnette en Willy Demeyer, respectievelijk burgemeesters van Charleroi en Luik, worden niet gespaard. Volgens een nieuwe peiling zou de PS de helft van haar stemmen verliezen in Charleroi en wordt ze de derde partij in Luik, na de MR.

De peiling van begin deze zomer toont aan dat de PS ondermijnd wordt door PTB in Franstalige België. Uit een peiling van Sudpresse, RTLInfo en iVOX blijkt dat die bewegingzich verderzet. in Charleroi heeft PTB een score van 25,4 procent terwijl de score van de PS bijna halveert tegenover die van 2012 (van 47,7 procent naar 23,4 procent). Ook de MR daalt. 

PTB aan de macht?

Laatst zei Raoul Hedebouw nog dat zijn partij niet in eenregionale of federale regering zou stappen. Zo hebben ze nog niet genoeg personeelen vinden ze de andere partijen niet geschikt als coalitiepartners.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20