Fitness is ‘big business’ geworden

Een Brits bedrijf dat voedingssupplementen voor de fitnessindustrie verkoopt heeft een lijst samengesteld van de 50 belangrijkste fitnessgoeroes op Instagram. De lijst werd opgemaakt aan de hand van de populariteit van deze sportlui op het sociale medium.  Opmerkelijk genoeg halen slechts 8 mannen de lijst. De overige 42 zijn vrouwen. Maar het is wel een man die de grootverdiener is.

1. Sommer Ray

Op plaats één staat Sommer Ray. Ze is 21 en woont in Denver Colorado. Ray kan ondertussen rekenen op een kleine 17 miljoen volgers. Omdat ze tot 22.000 euro per post verdient komt ze aan een jaarinkomen van 4,4 miljoen euro per jaar. Ze promoot mode-artikelen, maar ook voeding, energiedranken, hotels, schoonheidsinstellingen tot zelfs autoverhuurbedrijven. Haar posts halen makkelijk 500.000 likes.

Michelle Lewin

Op een tweede plaats staat Michelle Lewin uit Miami. Zij is 31 en heeft 12,6 miljoen volgers. Lewin verdiende vorig jaar 4 miljoen euro en promoot een eigen reeks fitnessproducten en verkoopt maandabonnementen en apps.

Who needs #MondayMotivation??? -Full body/Cuerpo completo? Gym @anatomyat1220

A post shared by Michelle Lewin (@michelle_lewin) on

Joe Wicks

De top 10 bestaat volledig uit vrouwen, maar de grootverdiener is een man, ondanks dat die pas op plek 21 rangschikt. Dat is de Britse fitnessster Joe Wicks, die bekend staat als de Body Coach. Met 1,9 miljoen volgers verdiende hij vorig jaar 13,5 miljoen dollar.

Fitness is ‘big business’

Fitness is dus ‘big business’ geworden en miljoenen mensen willen er uit zien zoals de goeroes die ze op sociale media volgen. Het belangrijkste medium in dit segment is nu zonder twijfel Instagram.