Elon Musk ziet in A.I. de aanleiding voor een Derde Wereldoorlog

Tesla-baas Elon Musk heeft op Twitter opnieuw gewaarschuwd voor de gevaren van artificiële intelligentie. Hij deed dat naar aanleiding van de uitspraken van de Russische president Poetin. Die zei dat het land dat over de beste AI beschikt de wereld zal domineren. Volgens Elon Musk zal die strijd om dat leiderschap de aanleiding vormen voor de Derde Wereldoorlog.

Poetin sprak afgelopen vrijdag tegenover studenten over artificiële intelligentie. Volgens hem kan het land dat op dat vlak de beste technologie heeft, de wereld domineren. Poetin voegde er wel aan toe dat als dat Rusland is, hij de technologie wil delen met de rest van de wereld. Momenteel zijn het echter vooral China en de VS die domineren op het vlak van AI. Op Twitter reageerde Elon Musk, topman van onder andere SpaceX en Tesla, al snel op de uitspraken. Hij waarschuwt dat de strijd voor dominantie op het vlak van AI wel eens de oorzaak zou kunnen worden van een Derde Wereldoorlog.

Tegenstander van AI

Hij wijst erop dat die oorlog niet eens moet veroorzaakt worden door de wereldleiders zelf. Volgens Musk is het goed mogelijk dat de robots met AI zelf beslissen dat een oorlog de kortste weg is naar de overwinning. Musk staat al langer bekend als een grote tegenstander van AI. Zo ging hij recent nog een discussie met Facebook-baas Mark Zuckerberg over de gevaren ervan en vroeg hij aan de Verenigde Naties om zogenaamde killer robots te verbieden.

Geen zorgen maken om Noord-Korea

Musk haalt in zijn reeks tweets ook de dreiging van Noord-Korea aan. Volgens hem is dat gevaar heel klein omdat een nucleaire aanval van Noord-Korea zelfmoord zou zijn voor het land. Volgens hem zullen de grote mogendheden bij zo’n aanval onmiddellijk en zwaar reageren. We moeten ons volgens hem dan ook maar weinig zorgen maken over het land omdat het geen bondgenoten heeft en de wereld dus niet kan verdelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20