Waarom toeristen in Mexico het bewustzijn verliezen

In de Mexicaanse vakantiebestemingen Playa del Carmen en Cancun hebben de autoriteiten bij een raid op hotels, nachtclubs en restaurants meer dan 40.000 liter illegale alcohol in beslag genomen. De politie ging tot de actie over nadat steeds meer gasten melding maakten te zijn overvallen, nadat ze het bewustzijn hadden verloren na het drinken van cocktails en andere drankjes.

Wat er exact in de alcohol zit is nog niet duidelijk, maar in eerdere gelijkaardige raids werden methanol en goedkope slaapmiddelen gevonden.

Iberostar Paraiso Maya in Playa del Carmen

Een van de bars die gesloten werd is die van de Iberostar Paraiso Maya in Playa del Carmen, waar recent een 20-jarige Amerikaans meisje bewusteloos was aangetroffen in het zwembad, amper 2 uur na haar aankomst in het hotel. Ze had 3 keer het wettelijk toegelaten alcoholgehalte in haar bloed. Ze werd in allerijl nog naar de VS overgevlogen, maar werd bij aankomst dood verklaard. Ook haar broer werd bewusteloos aangetroffen, maar overleefde het. Volgens deze laatste hadden beide 4 of 5 drankjes genuttigd, vergezeld van een ‘mystery shot’. Andere reizigers kwamen met gelijkaardige verhalen.

36% van alle alcohol in Mexico is illegaal

In een recent rapport van Euromonitor International staat te lezen dat 36% van alle in Mexico verkochte alcohol uit het ondergrondse circuit komt.

In juli waarschuwde het Amerikaanse State Department reizigers met bestemming Mexico  nog voor de consumptie van illegale alcohol en potentiële gezondheidsproblemen.

De reviews van gasten van het Iberostar Paraiso Maya liegen er niet om.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20