Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 04 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Nieuwste versie Android komt met beter batterijverbruik

Logo Business AM

13/08/2017 | Florian Callens | 2 min leestijd

Google lanceert in de week van 21 augustus de Android O, de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablet-pc’s. Het gaat al om de achtste versie van het systeem dat in november 2007 voor het eerst werd uitgebracht.

Grote veranderingen moeten daarbij niet worden verwacht, maar het toestel zou wel minder batterij verbruiken, sneller opstarten en handiger notificaties tonen. Officieel is het nog niet, maar volgens Evan Blass, iemand die in dat verband vaak geloofwaardige informatie communiceert, komt de volgende versie rond die tijd uit.

Dee nieuwe versie heet voorlopig Android O, maar zal traditiegetrouw ook de naam van een snoepje meekrijgen. De Android 7.0 was de Nougat, de 6.0 de Lollipop en de 5.0 de Marshmallow. Omdat Google nog niet officieel heeft gecommuniceerd over de nieuwste versie, blijft het nog een beetje gokken wat exact zal veranderen. De laatste bètaversies tonen wel enkele interessante updates. Android O zou veel beter omspringen met de batterij door applicaties in de achtergrond af te sluiten. Ook zou het eenvoudiger zijn om in te stellen welke applicaties meldingen mogen geven en welke niet. Tot slot zou het opstarten van de smartphone dubbel zo snel gaan.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO