Nieuwste versie Android komt met beter batterijverbruik

Google lanceert in de week van 21 augustus de Android O, de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablet-pc’s. Het gaat al om de achtste versie van het systeem dat in november 2007 voor het eerst werd uitgebracht.

Grote veranderingen moeten daarbij niet worden verwacht, maar het toestel zou wel minder batterij verbruiken, sneller opstarten en handiger notificaties tonen. Officieel is het nog niet, maar volgens Evan Blass, iemand die in dat verband vaak geloofwaardige informatie communiceert, komt de volgende versie rond die tijd uit.

Dee nieuwe versie heet voorlopig Android O, maar zal traditiegetrouw ook de naam van een snoepje meekrijgen. De Android 7.0 was de Nougat, de 6.0 de Lollipop en de 5.0 de Marshmallow. Omdat Google nog niet officieel heeft gecommuniceerd over de nieuwste versie, blijft het nog een beetje gokken wat exact zal veranderen. De laatste bètaversies tonen wel enkele interessante updates. Android O zou veel beter omspringen met de batterij door applicaties in de achtergrond af te sluiten. Ook zou het eenvoudiger zijn om in te stellen welke applicaties meldingen mogen geven en welke niet. Tot slot zou het opstarten van de smartphone dubbel zo snel gaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20