Tesla Model 3, een grotere impact op de wereld dan de iPhone?

Journalisten lijken wild te zijn van de Tesla Model 3, de eerste elektrische wagen voor de massa, die vorig vrijdag in première ging.

Matthew DeBord (Business Insider): “Wie ook maar even in deze Tesla gezeten heeft, zal in de toekomst met niets anders meer willen rijden.”

Tom Randall (Bloomberg): “We mochten er even mee rijden en twijfelen niet langer: het tijdperk van de elektrische wagen is begonnen.”

Peter Holley (Washington Post): ” Ik reed 3 minuten met een Tesla Model 3. Een dag later denk ik daar nog steeds aan.”

Half miljoen bestellingen

Musk had nog wat nieuws: de 370.000 reeds bestelde wagens, waar elke koper een voorschot van 1.000 dollar voor moest ophoesten, zijn er ondertussen een half miljoen geworden, een stijging met 35%.

Waarom is dit belangrijk?

Indien de consument nu echt gewonnen kan worden voor elektrische en/of zelfrijdende wagens, zou dat wel eens een groter impact op de wereld kunnen hebben dan de lancering van de iPhone 10 jaar geleden, omdat dan de twee grootste industrieën op de planeet – energie en transport – op hun kop worden gezet.

Als dat het geval is zullen de komende jaren miljoenen van deze wagens worden verkocht. Tesla zal wat er ook moge gebeuren de belangrijkste speler in deze opstartfase zijn geweest: het produceerde de eerste klassevolle EV (electric vehicle) en zit op een indrukwekkend gevuld orderboek voor het eerste productiejaar van de Model 3, die voorlopig enkel goede kritieken in de pers krijgt.

Wat we nog niet hebben is een definitief bewijs van zijn aanpassing aan de massamarkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20