“Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar staatsobligaties uitbrengen”

Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar staatsobligaties uitbrengen. Dat zeggen bankiers die weet hebben van de plannen tegen de Financial Times. De voorbije weken hadden de Grieken al geld opgehaald mits de uitgifte van kortlopende obligaties op 13 en 26 weken.

Indien de berichten kloppen, volgt Griekenland Argentinië op, dat recent 2,75 miljard  dollar aan obligaties op 100 jaar uitschreef met een rentevoet van bijna 8 procent. Investeerders lijken vertrouwen te hebben in de economische agenda van de regering Macri, eerder dan dat ze zich laten afschrikken door ’s lands lange geschiedenis van faillissementen.

Bankiers onderstrepen ook de gunstige timing van het Griekse aanbod, net voor het zomerreces. Wanneer de investeerders in september terug van vakantie komen zal hun focus eerder op verkiezingen in Italië en een mogelijke wijziging in het stimulusbeleid van de Europese Centrale Bank liggen. Ook de aangeboden rente is interessant. Die zou boven de 4,5% liggen.

Sinds de eurocrisis in 2010 heeft Griekenland maar 2 keer geld opgehaald op de financiële markten. De laatste keer in 2014, toen 4,95% rente werd beloofd. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20