Islamitische moraalpolitie terroriseert Berlijn

Een honderdtal islamisten legt nu openlijk de sharia-wet op in de straten van Berlijn. De lokale politie onderzoekt een reeks gewelddadige aanvallen in de Duitse hoofdstad.

De zelfverklaarde moraalpolitie zou volgens de krant Tagesspiegel bestaan uit een reeks salafisten die afkomstig zijn uit Tsjetsjenië, een overwegend soennitische moslimregio in de Russische Federatie. De groep zou worden geleid door gewapende ex-militairen die dienden onder de in 1996 vermoorde Dzhokhar Dudayev,  de eerste (separatistische) president van Tsjetsjenië.

Deze vigilantes bedreigen Tsjetsjeense immigranten die proberen te integreren in de Duitse samenleving en willen een parallel islamitisch wetssysteem in Duitsland introduceren.

De Duitse autoriteiten zijn er tot nog toe niet in geslaagd deze groep te stoppen, voornamelijk omdat slachtoffers van de bende geen klacht durven in te dienen.

“We hebben trouw gezworen aan de Koran, we trekken nu de straat op”

Sinds mei circuleert op Whatsapp een video waarin de bende andere in Duitsland verblijvende Tsjetsjenen, die zich niet aan de islamitische wetten houden, met de dood bedreigt.

“Moslimbroeders en zusters. Hier in Europa, doen bepaalde Tsjetsjeense vrouwen en mannen die op vrouwen lijken ondenkbare zaken. Jullie weten het, wij weten het, iedereen weet het. Daarom zeggen we nu: op dit moment zijn we met ongeveer 80. Maar meer mensen dienen zich aan. Degenen die hun nohchalla (nationale identiteit of mentaliteit) verliezen, die flirten met mannen van andere etnische groepen en er mee huwen, Tsjetsjeense vrouwen die op het foute pad zitten en degenen die zichzelf  Tsjetsjeense  mannen noemen – wanneer we daartoe de kans krijgen zullen we ze alle een lesje leren. We hebben trouw gezworen aan de Koran, we trekken nu de straat op. Dit is onze intentieverklaring: zeg niet dat je niet gewaarschuwd was; zeg niet dat je het niet wist. Moge Allah ons vrede geven en ons op het pad naar gerechtigheid zetten.”

Volgens het webportaal Meduza, een onafhankelijk mediabedrijf dat in het Russisch publiceert van uit Letland, zijn alle in Berlijn verblijvende Tsjetsjenen bekend met het bestaan van de bende.

In Duitsland leven volgens officiële statistieken ruim 60.000 Tsjetsjenen, al zou hun ware aantal veel hoger liggen. De voorbije 5 jaar hebben ruim 40.000 Tsjetsjenen politiek asiel aangevraagd, velen onder hen staken illegaal de grens van Polen met Duitsland over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20