Reis rond de maan kost 75 miljoen dollar per persoon

Twee niet nader vernoemde individuen hebben Elon Musks SpaceX gevraagd hen eind 2018 rond de maan te vliegen.

Het duo krijgt tijdens hun reis rond de maan geen piloot mee, want het ruimtetuig zal van op de aarde worden bestuurd door autonome systemen. Het voordeel is dat de reizigers dus niet getraind hoeven te zijn in het besturen ervan. Het is ook de enige factor die ruimtetoerisme mogelijk maakt en als de Crew Dragon (zie video) werkt biedt dat wel perspectief.

75 miljoen dollar per persoon

De ruimtereis zou ongeveer een week duren, waarbij de raket hen rond de maan zou brengen, om daarna opnieuw naar de Aarde te keren. In totaal zou om en bij de 500.000 à 600.000 kilometer worden afgelegd.

Beide passagiers zouden daarvoor 75 miljoen dollar per persoon veil hebben, hetzelfde bedrag als wat de NASA aan SpaceX betaalt voor elke astronaut die deze laatste naar het International Space Station (ISS) brengt. De twee hebben daarvoor ook al een significant voorschot aan Musk betaald.

De mysterieuze reizigers zullen later dit jaar beginnen met de gezondheidstests en training. Dat zal nodig zijn, want het wordt een zware tocht: dit is een ruimtereis van bijna een week met de Crew Dragon, een van de ruimtevaartuigen die SpaceX in samenwerking met NASA heeft gemaakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20