In Britse islam-enclaves denkt men dat het VK een islamitisch land is

Sommige moslims in Groot-Brittannië leven dermate afgezonderd van de rest van de samenleving dat ze denken dat ze in een islamistisch land leven waar de meerderheid van de mensen hun geloof delen.

Dat staat te lezen in een rapport dat volgende week zal worden gepubliceerd en door de Sunday Times kon worden ingekeken. Het werd opgesteld door Dame Louise Casey, de ‘socialecohesie-tsaar’ van de regering.

Uit de verzamelde informatie moet blijken dat sommige moslims totaal van de rest van Groot-Brittannië zijn afgezonderd en in islamitische woonwijken leven, waar ze naar islamitische scholen gaan en naar islamitische tv-zenders kijken.

Het rapport maakt gewag van ‘duizenden mensen die in moslimenclaves leven in het Noorden van het land in steden als Bradford, Dewsbury en Blackburn, zelden of nooit uit die zone komen en geen idee hebben van wat zich buiten hun wereld afspeelt.’

Sommige moslims denken dat Groot-Brittannië een moslimland is

‘Sommige moslims, die deel uitmaken van deze gemeenschappen en naar moslimscholen gaan, denken dat Groot-Brittannië een moslimland is. Ze denken dat driekwart van het land moslim is,’ staat er te lezen.

Volgens de laatste volkstelling in 2011 zou 4,8% van de bevolking in Engeland en Wales moslim zijn, terwijl 59,3% als christelijk staat geregistreerd.

Het rapport wordt een bittere pil voor de regering May, omdat die zal moeten toegeven dat de regering geen serieuze integratiestrategie heeft, zeggen de mensen die aan het rapport meeschreven.

De islam in Britse scholen

Sir Michael Wilshaw, de chef inspecteur van de Britse scholen die straks met pensioen gaat, waarschuwt voor zo’n 500 scholen in het land die 100% blank of 100% etnische minderheid zijn en waar leerlingen het risico op uitsluiting en radicalisering lopen.

Wilshaw toont zich vooral bezorgd over een cluster van 21 scholen in in Birmingham “” voornamelijk lagere scholen met overwegend moslimleerlingen – waar geen blanke leerlingen zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20