Chinezen bouwen een exacte kopie van de Titanic

In China is de bouw gestart van ’s wereld eerste exacte replica van de RMS Titanic, het iconische schip dat op 15 april 1912 tegen een ijs berg voer in de Atlantische Oceaan en zonk.

De kopie wordt net als het origineel 269 meter lang en 28 meter breed en zal permanent worden gemeerd in een waterreservoir in de Chinese provincie Sichuan, waar het schip uiteindelijk deel zal uitmaken van een themapark.

Het interieur van de replica zal reproducties bevatten van het beruchte luxe-passagiersschip, waaronder een balzaal en eersteklaskajuiten. In tegenstelling tot zijn voorganger zal deze Titanic wifi aan boord hebben.

Clive Palmer

De Titanic II is een idee van de Australische zakenman-miljardair Clive Palmer. Geschat wordt dat het project 200 miljoen dollar gaat kosten.

Palmer maakte zijn fortuin in de mijnindustrie maar is in verschillende sectoren actief. Zo bezit hij 5 golfbanen in Australië en drie vakantieresorts, waarvan een in Tahiti. Hij onderhoudt ook een renpaardenstal met meer dan 100 racepaarden.

De Titanic II zou volgend jaar klaar moeten zijn. Het schip wordt dus met de nieuwste technologische snufjes op vlak van scheepvaart, 840 kajuiten en ““ uiteraard ““ meer reddingssloepen dan het originele schip. Met 900 bemanningsleden zou nog plaats zijn voor 2.400 passagiers.

Titanic II als internationaal showmodel worden voor de Chinese scheepswerven

Volgens Palmer kan de Titanic II een internationaal showmodel worden voor de Chinese scheepswerven. Die hebben een groot sérieux opgebouwd inzake de constructie van cargo-schepen, maar bouwen minder dan 2% van de passagiers- en cruiseschepen.

Op 15 april was het exact 104 jaar geleden zijn dat de Titanic zonk nadat die met een ijsberg in aanvaring kwam. Daarbij kwamen 1.514 mensen om het leven, 710 mensen overleefden de ramp. Daarmee is het niet de grootste scheepsramp, maar wel de bekendste.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20