‘Slechts kwestie van tijd voor A.I. het internet overneemt’

Het is maar een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (A.I.) het internet zal overnemen. Dat zegt Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX.

Het is niet de eerste keer dat Musk waarschuwt voor het gevaar van A.I., ondanks dat de Tesla-wagens van technologie voorzien zijn die hen toelaat autonoom te rijden.

Musk tweette de waarschuwing in reactie op een artikel in het magazine The Economist, waarin werd gesteld dat de recente aanvallen op het internet – op 21 oktober werden honderden websites waaronder Netflix, PayPal and Twitter urenlang uitgeschakeld – slechts ‘een begin van veel erger dreigen te zijn.’

Dit soort aanvallen wordt frequenter, omdat ze steeds makkelijker te orkestreren zijn en ook goedkoper worden. De boosdoeners gebruiken een netwerk van computers om een bepaalde website met trafiek aan te vallen tot die het begeeft.

A.I.: Gevaarlijker dan kernwapens

Musk noemde A.I. eerder al ‘gevaarlijker dan kernwapens’ en de grootste bedreiging voor de mensheid.

Hij waarschuwt ervoor dat de mens ervoor moet zorgen niet te eindigen als een bootloader voor digitale superintelligentie. Hij laat daarbij verstaan dat de mensheid dreigt intelligente technologieën te creëren die uiteindelijk niet meer in de hand zijn te houden. “Helaas behoort een dergelijk scenario steeds meer tot de mogelijkheden,”? voert Musk aan. Eerder al verwees hij naar films zoals ‘Terminator’, die volgens Musk aantonen dat technologie tot angstaanjagende ontwikkelingen kan leiden. Hij voegt er aan toe dat de mensheid de opdracht heeft om technologieën in een positieve ontwikkeling te sturen en ervoor gezorgd moet worden dat technologische rampen kunnen worden uitgesloten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20