3 wolkenkrabbers strijden om titel van ‘hoogste gebouw ter wereld’

Op dit moment is de Burj Khalifa in Dubai het hoogste gebouw ter wereld. Met 828 meter hoogte is die zo’n tweehonderd meter hoger dan de nummer twee, de Shanghai Toren in China. Op plaats drie staat de Abraj Al Bait-toren in Mekka in Saoedi-Arabië. Maar er komt een moment en dan moet de Burj Khalifa deze prestigieuze titel weer inleveren, want er wordt namelijk flink gebouwd om dat voor elkaar te krijgen. Dit zijn de concurrenten:

‘The Tower’

De Burj Khalifa krijgt concurrentie van een aantal enthousiaste bouwprojecten en eentje daarvan staat over een tijdje een klein stukje verderop. In Dubai wordt namelijk gebouwd aan een project dat op dit moment nog naamloos is, maar door het leven gaat als ’the Tower’. Het moet een gebouw worden van maar liefst 928 meter hoog, precies 100 meter hoger dan de Burj Khalifa. In 2020 vindt de World Expo plaats in Dubai en dan moet de nieuwe toren klaar zijn.

the-tower-dubai
The Tower – Dubai

Jeddah Tower (Kingdom Tower)

In Saoedi-Arabië wordt ook flink doorgebouwd aan de Jeddah Tower, die voorheen de naam Kingdom Tower droeg. De lat voor dit project lag letterlijk gigantisch hoog. De ontwikkelaars hadden namelijk het plan om te bouwen richting 1.600 meter maar hebben hun ambities toch bijgesteld. Voorlopig zal de Jeddah Tower 1.000 meter hoog worden en ook deze moet in 2020 klaar zijn.

kingdom-tower
De Jeddah Tower – Saoudi-Arabië

Sky City

Tenslotte is er nog de ‘Sky City’ die gebouwd wordt in Changsha in China. De oorspronkelijke bedoeling was om hier een wolkenkrabber neer te zetten die 838 meter hoog zou worden, 10 meter hoger dan de Burj Khalifa en daarmee de hoogste toren ter wereld (tot de Jeddah Tower klaar zou zijn). Het rommelt op dit moment rondom de bouw van Sky City in China en op dit moment ligt de bouw van de toren ook stil. De Chinezen zijn echter vastberaden de toren ooit te bouwen, maar het is nog niet bekend hoe en wanneer precies.

sky-city
Sky City – China

(Bron: Dutchcowboys)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20