Yasmine Kherbache (sp.a) en nog 2 Belgen op Bilderbergconferentie

In Dresden gaat donderdag de Bilderbergconferentie van start in het hotel Kempinski Taschenbergpalais (foto onder). De conferentie is genoemd naar het Nederlandse hotel waar in het midden van de jaren vijftig de eerste editie van de conferentie werd georganiseerd.

De bijeenkomst van deze groep van zowat 130 deelnemers heeft een streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Afgeschermd van de pers bespreken politici, bankiers en zakenmensen de belangrijkste problemen van dit moment. Critici verwijten de Bilderberggroep dat ze buiten de democratie om besluiten neemt.

[media-credit name=”© Wikimedia” link=”https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons_Taschenbergpalais.jpg” align=”aligncenter” width=”1024″]Dresden_Taschenbergpalais[/media-credit]

Grondleggers van de Nieuwe Wereldorde (NWO)?

Sommigen zien deze en andere soortgelijke groepen als de grondleggers van de Nieuwe Wereldorde (NWO), die de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Tekens van deze NWO zijn een onvoltooide piramide met een alziend oog als topsteen op de achterzijde van een Amerikaans 1-dollar biljet, storende muurtekeningen op de luchthaven van Denver International en verschillende pentagrammen in stadsplannen. Internationale organisaties zoals de Wereldbank, het IMF, de Europese Unie, de Verenigde Naties, de Navo e.a. worden gerangschikt als de stichtende organisaties van die Nieuwe Wereld Orde.

Deelnemers zijn invloedrijke figuren voornamelijk uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap. 

De agenda 2016

Dit jaar zullen zo’n 130 gasten uit 20 landen drie dagen lang discussiëren over een reeks onderwerpen:

1. Actuele gebeurtenissen

2. China

3. Europa: migratie, groei, hervormingen, visie en eenheid

4. Het Midden-Oosten

5. Rusland

6. Het Amerikaanse politieke landschap: groei, schulden, hervormingen.

7. Cyberveiligheid

8. Geo-politiek en energie en grondstoffenprijzen

9. Het precariaat en de middenklasse

10. Technologische innovatie

Belgen op de Bilderbergconferentie

Voor België is naast premier Charles Michel en de Vlaamse ondernemer Thomas Leysen voor het eerst ook sp.a-politica en Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache uitgenodigd. Bij het aantreden in 2011 van Elio Di Rupo als eerste minister van België werd zij kabinetschef verantwoordelijk voor sociaaleconomische zaken.

Critici wijzen op de pro-EU-agenda van de conferentie, waarop geen Britten werden uitgenodigd die campagne voeren of voorstander zijn van een ‘Brexit’, zoals de uitstap uit de EU wordt genoemd. Opgemerkte gasten dit jaar zijn Michael O’Leary van Ryanair, Henry Kissinger, José-Manuel Barroso, de Nederlandse koning Willem-Alexander en de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

De volledige gastenlijst staat hier:

bilderberg-full-attendees-list

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20