‘Glorie aan Allah’ prijkt op honderden Britse bussen

Honderden Britse dubbeldekkers worden uitgerust met de slogan ‘Subhan’Allah’ of ‘Glorie aan Allah’. Dat meldt de Sunday Times. Het gaat om een initiatief van de grootste Britse islamitische liefdadigheidsorganisatie Islamic Relief.

Die wil in de aanloop naar de ramadan ‘barrières slopen’ en de islam ‘positief onder de aandacht’ brengen. De posters zullen te zien zijn op bussen in de steden Londen, Manchester, Leicester, Birmingham en Bradford. Groot-Brittannië telt 3 miljoen moslims waarvan de helft in de hoofdstad Londen woont.

Moslims die de advertentie krijgen voorgeschoteld worden er aan herinnerd dat ze geld moeten schenken aan de organisatie Islamic Relief om de nood van hun broeders in Syrië te lenigen.

HSBC

Islamic Relief moest begin dit jaar nog haar rekeningen bij de HSBC bank sluiten omdat de bank zich zorgen maakte over de bestemming van het geld en mogelijke banden met terreurgroeperingen.

Ook Israël heeft Islamic Relief de toegang tot de West Bank verboden omdat de joodse staat de liefdadigheidsorganisatie ervan verdenkt de terreurgroep Hamas te financieren. Islamic Relief ontkent dat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20