10 manieren om je voor te doen als een miljonair, zelfs wanneer je er geen bent

Wie het wil maken in de zakenwereld zal zich onvermijdelijk moeten doen opmerken door mensen die al een pak verder staan dan zij zelf. Financiers, eigenaars van bedrijven, beslissingsnemers. Dat zullen vaak mensen zijn die hun zaakjes financieel al voor elkaar hebben. Wie effectief wil netwerken met rijke mensen, moet zich gedragen als iemand die tot het selecte miljonairsclubje behoort.

Business Insider verzamelde tien tips uit het boek ‘The Millionaire’s Handbook: How to Look and Act like a Millionaire, Even if You’re Not’.

  1. Vind je ‘miljonairsgewicht’. Een paar kilo’s meer of minder kan een groot verschil maken. Om er uit te zien als een miljonair moet je een uiterlijk hebben dat kracht uitstraalt.

  2. Volg de 1-3 regel. Uiteraard heb je dure kleren nodig, maar als niet-miljonair zijn die moeilijk te betalen. Volg daarom de 1-3 regel: koop een derde van de hoeveelheid nieuwe kleren die je normaal koopt, maar geef drie keer meer uit voor elk item.

  3. Probeer er groter uit te zien dan je bent. (Lichaams-)lengte is belangrijk in de bedrijfswereld. Koop daarom kleren, schoenen en accessoires die je er groter doen uitzien dan je bent.

  4. Start een rijke hobby. Bepaalde hobby’s zijn typisch voor rijken. Pas echter op met sporten als paardrijden, tennis en golf want de rijken hebben vaak hun eigen terreinen. Skiën is perfect. Zelfs superrijken hebben immers zelden een eigen skipiste in hun achtertuin.

  5. Ontdoe je van je accent. Voor het Engels geldt de regel dat een neutraal standaardaccent beter is dan eender welk accent behalve klassiek Brits. Er is geen twijfel aan dat iets dergelijks ook van toepassing is in het Nederlands. Imiteer nieuwslezers om ontwikkeld over te komen.

  6. Respecteer de dress code. Bijna elk bedrijf en elke gelegenheid heeft een uniform of een dress code. Als je hogerop wil raken, moet je die regels respecteren.

  7. Denk na over je accessoires – zelfs over je koffie. Een merk dat je met je meedraagt, zegt iets over je, zelfs al is het maar een kop meeneemkoffie.

  8. Word een verzamelaar. Verzamelen is iets wat bijna alle rijken doen. Het mooie aan verzamelen is immers dat je automatisch een expert wordt over je eigen collectie en direct kan meepraten met andere verzamelaars.

  9. Hou je manieren. Tenzij je Depardieu of Strauss-Kahn heet, verwacht men van rijken dat ze hun manieren weten te houden.

  10. Vraag niet om erkenning. Jezelf op kantoor ophemelen mag, maar doe dat nergens anders. Stel jezelf voor als iemand die extra werk op zich neemt (bijvoorbeeld door je vrijwilliger te stellen voor goede doelen) omdat hij er in gelooft, niet om zijn carrière een duw te geven.

Wie met mensen omgaat die het al veel verder hebben gebracht dan hijzelf, zal zich vaak geïntimideerd voelen omdat de conversaties gaan over zaken waar hij geen benul van heeft. Weet dat het enkel zo is dat je kan groeien, want wanneer jij de conversaties domineert, leer je niets en handel je vanuit je comfortzone.

 

Meer