Eerste ‘zwevende’ zwembad met doorzichtige bodem komt naar Londen

Vanaf volgende maand kan u in een ‘zwevend’ zwembad vanop 35 meter hoogte Londen aanschouwen, maar ook de straten onder u. Want er is slecht nieuws voor personen met hoogtevrees: het zwembad van bouwproject Embassy Gardens is namelijk voorzien van een doorzichtige glazen bodem.

Het zwembad van het prestigieuze bouwproject Embassy Gardens zal enkel geschikt zijn voor de dapperste zwemmers. Dat zwembad verbindt namelijk twee appartementsgebouwen met elkaar boven een drukke Londense straat… op 35 meter hoogte. Daarmee heeft u in het zwembad hetzelfde zicht op de Britse hoofdstad dat u zou hebben vanuit het Britse parlement of de Londen Eye. Maar het zwembad zal ook een glazen bodem hebben. U kan dus oogcontact hebben met een voetganger op straat terwijl u in de ochtend baantjes komt trekken.

Het zwembad werd ontworpen en gebouwd in de Amerikaanse staat Colorado en helemaal naar Londen overgebracht voor het appartementencomplex. Het zwembad zal met de twee gebouwen kunnen meebewegen en zich kunnen aanpassen aan verschillende windsnelheden. Normaal zou alles dus veilig moeten verlopen. Het zwembad van 25 meter lang kent een inhoud van 400 ton water.

Toegangskaartje ter waarde van 688.000 euro

Om een plonsje in het zwembad te mogen nemen, zal u wel eerst zo’n 600.000 pond moeten neertellen voor een appartement in het gebouw, ofwel zo’n 688.000 euro. Een penthouse suite kost zelfs 5 miljoen pond, ofwel 5,7 miljoen euro.

Naast het zwembad, is het dak van het gebouw ook voorzien van een rooftop bar en een spa-resort.

De architecten van het gebouw bedachten het zwembad per ongeluk tijdens het optekenen van de plannen in 2013. ‘Als je er in zwemt, zal het aanvoelen alsof je vliegt. Je kan niet wegkijken van de grond,’ gaven de bedenkers mee.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20