Zorgen over langetermijnrente doet Europese beurzen in het rood afsluiten

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag laten weten dat het de langetermijnrente van zeer dichtbij opvolgt. Die rente daalde na dat bericht, maar de beurzen zijn er niet in geslaagd om uit de rode zone te blijven.

Christine Lagarde, voorzitster van de ECB, heeft tijdens een toespraak gezegd dat de centrale bank de recente stijging van de langetermijnrente nauwlettend opvolgt. ‘In de brede waaier aan indicatoren die we opvolgen zijn de risicovrije daggeldrente en de rendementen van staatsobligaties bijzonder belangrijk’, liet Lagarde maandagnamiddag weten.

Kort na de toespraak van de voorzitster daalde de Duitse tienjaarsrente van -0,33 naar -0,36 procent. De Belgische tienjaarsrente daalde van -0,12 naar -0,16 procent.

Winst voor Ageas

De Bel20 heeft de beursdag dan weer afgesloten met 0,2 procent verlies. Ageas was de sterkhouder van de Belgische sterindex en ging 2,25 procent de hoogte in. Solvay deed er 1,6 procent bij.

ING blijft verder gaan op het positieve elan van vorige week en deed er maandagavond 0,55 procent bij.

Real Estates kwam voorbeurs naar buiten met een kwartaalupdate. Daaruit bleek dat de resultaten van het afgelopen kwartaal in lijn waren met de verwachtingen van de analisten. De netto huurinkomsten in de eerste negen maanden van het boekjaar daalden met 5,3 procent op jaarbasis tot 75,9 miljoen euro. Het aandeel steeg met 3,9 procent.

Europa kleurt rood

Ook de Eurostoxx50 is er niet in geslaagd om de dag positief af te sluiten en verloor 0,35 procent.

Boeing boekte een winst van 0,6 procent. De luchtvaartmaatschappij is de beursdag nochtans 2 procent in het rood gestart na het nieuws dat er motoronderdelen van een 777-toestel waren losgekomen tijdens een vlucht in Denver. Verschillende luchtvaartmaatschappijen houden het toestel momenteel aan de grond.

Het aandeel van de luxegroep LMVH won 0,2 procent. De groep liet vandaag weten dat het een belang van 50 procent neemt in het champagnemerk Armand de Brignac van de Amerikaanse rapper Jay-Z.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20