Zoom ziet af van overname cloudspecialist Five9

De aanbieder van videoconferentiesoftware Zoom ziet af van de plannen om het Amerikaanse bedrijf Five9 over te nemen. Dat meldt Zoom vrijdag in een mededeling.

Zoom kondigde in juli aan dat het bijna 15 miljard dollar wilde neerleggen voor Five9, dat cloudsoftware voor callcenters en klantenservices maakt. Daarmee wilde Zoom zich voorbereiden op de postcoronatijd, wanneer videovergaderingen aan belang zullen inboeten.

Nu laat Zoom weten dat de overname niet is goedgekeurd door de aandeelhouders van Five9. 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie had het federale communicatieagentschap (FCC) verzocht de overname te onderzoeken. De vraag was of er een risico was voor de nationale veiligheid van de VS vanwege de “buitenlandse betrokkenheid” bij Zoom.

Zoom heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië, maar heeft een belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in China. Verschillende Amerikaanse politici hebben het platform ervan beschuldigd in het verleden nauwe banden met Peking te hebben gehad.

Als de deal was doorgegaan, dan was het de grootste overname ooit geweest voor Zoom. De overname “was zeker niet essentieel voor het succes van ons platform”, nuanceert Zoom-baas Eric Yuan in een blogbericht. “Noch is het de enige manier om onze klanten een overtuigende oplossingen voor contactcenters te bieden.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20