Zonnebaden op topstrand in Oostende? Eerst reserveren

De stad Oostende voert deze zomer een reservatiesysteem in voor de drukste strandzones. Dat maakte burgemeester Bart Tommelein Open VLD) dinsdag bekend.

Om welke stranden gaat het? Het gaat om de vier drukste strandzones, gelegen tussen het Zeeliedenmonument en het Thermae Palace Hotel. De stranden van Mariakerke, Raversyde en de Oosteroever blijven vrij toegankelijk.

Wie mag reserveren? Er wordt voorrang gegeven aan inwoners, tweedeverblijvers en hotelgasten. Burgemeester Tommelein gaf eerder al te kennen dat de mensen die belastingen betalen in Oostende zeker naar het strand moeten kunnen gaan. Maar ook voor dagtoeristen zullen er plaatsen voorzien zijn.

Wat reserveer je precies? Toegang tot een van de vier strandzones. Het gaat dus niet om vastgelegde plaatsen.

Voor hoelang? De reservaties zullen mogelijk per volledige dag.

Hoeveel kost het? Reserveren zal gratis zijn.

Vanaf wanneer? Het reservatiesysteem zal in juni worden getest en zou op 27 juni van start gaan.

Via welke website? Daar is het nog te vroeg voor. De stad Oostende zal een gespecialiseerde firma via een openbare aanbesteding aanduiden om het reserveringssysteem op poten te zetten.

Voor hoeveel mensen is er plaats? Het Oostendse zomerplan gaat uit van 30.000 badgasten op de gereserveerde en vrije zones samen. Dat is 60 procent van het aantal badgasten op een absolute topdag in normale omstandigheden.

Zijn er nog andere regels? Wie naar het Oostendse strand komt deze zomer wordt aangeraden een windzeil te gebruiken om social distancing te kunnen naleven. Op de dijk zullen voldoende windzeilen te huur of te koop zijn, verzekert de burgemeester. Ook wie een cabine bezit, wordt gevraagd een windzeil te plaatsen.

Zal zwemmen mogelijk zijn? Vanaf 27 juni.


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20