Zelfs Disney blijft niet gespaard: nog eens 4.000 werknemers extra op straat

Het Amerikaanse entertainmentconcern Disney is van plan in de eerste zes maanden van volgend jaar 32.000 werknemers te ontslaan. Dat zijn er 4.000 meer dan het bedrijf in september al aankondigde.

Het merendeel van de banen verdwijnt bij de pretparkentak van Disney. Door de corona-uitbraak zijn de twee pretparken in Californië al maanden dicht. ‘We kunnen niet op een verantwoorde manier de volledige bezetting handhaven terwijl we met een dergelijke beperkte capaciteit werken’, zo schreef Josh D’Amaro, het hoofd van de parkendivisie.

D’Amaro, noemde de beslissing om veel mensen te ontslaan in september nog hartverscheurend. Volgens hem was dat echter de enige mogelijkheid voor het bedrijf gezien de gevolgen van het coronavirus. Een groot deel van de ontslagen werknemers betreft parttimers.

Het hogere aantal ontslagen dat Disney nu noemt, werd niet via een persverklaring aangekondigd, maar werd door het bedrijf in een officieel document gezet dat bij beurswaakhond SEC werd ingediend.

Bij The Walt Disney Company in zijn geheel werkten begin oktober ongeveer 203.000 mensen. Bij de Amerikaanse pretparken van Disney werkten voor de uitbraak van corona ruim 100.000 mensen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20