“Zelfs als koers met 80 procent crashte zouden meeste cryptobeleggers hun munten niet verkopen”

Een meerderheid van de cryptobeleggers zou zelfs als de prijzen met 80 procent kelderden hun munten blijven aanhouden. Dat is één van de markante bevindingen van een deze week gepubliceerd rapport van Deutsche Bank.

Waarom is dit belangrijk?

HODL (Hold on to dear life, red.) is één van de meest gebruikte memes in de cryptowereld en verwijst naar het koppig vasthouden aan digitale munten voor ellenlange periodes. De bedoeling is volledig de deflatoire natuur van crypto te benutten en je winsten te maximaliseren. Uit het Deutsche Bank-rapport zou je kunnen afleiden dat HODL niet louter een internetmeme is.

Van de 3.250 Amerikaanse consumenten die werden ondervraagd als onderdeel van het ‘The Future of Cryptocurrencies’-rapport, gebruikten er 680 respondenten cryptomunten.

  • Van die 680 zei er maar liefst 65 procent dat ze in het afgelopen jaar voor het eerst cryptomunten hadden aangekocht.
  • Bijna 50% van de ondervraagden zei dat ze zo succesvol zijn geworden in de cryptohandel dat ze hun job al hebben opgezegd of overwegen deze op te zeggen, weet Business Insider.
  • Meer dan de helft van de cryptobeleggers zei dat ze zich inkopen omdat ze denken dat ze geld kunnen verdienen.
  • ‘Nieuwsgierigheid’ en ‘diversificatie van de portefeuille’ zijn andere veelvoorkomende beweegredenen.
  • Bijna driekwart is van plan om zijn crypto-activiteit in de toekomst op te voeren.
  • Een kwart van de ondervraagden dacht dat Bitcoin binnen vijf jaar boven de 110.000 dollar zal noteren.

Mannen veel actiever in crypto dan vrouwen

Ondanks bovenstaande stierse bevindingen merkt Deutsche Bank op dat de meerderheid van de crypto-transacties bij de ondervraagden onder de 100 dollar blijft. Ook blijkt uit de enquête dat 26% minder dan vijf transacties per maand doet, en slechts 5% er meer dan 100 per maand doet.

Slechts een klein percentage van de beleggers gelooft dat “crypto een gouden ticket is.” Ongeveer 43% ziet het handelen in crypto meer als hobby en zegt dat het geen invloed heeft op hun baan of toekomstige carrièreplannen.

Uit de gegevens blijkt ook dat mannen veel actiever zijn in de cryptosector dan vrouwen. Zo heeft bijna een derde van de mannen het afgelopen jaar geïnvesteerd in digitale activa, tegenover slechts 14% van de vrouwen.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20