Witte Huis nodigt Elon Musk uit, nadat president Biden hem eerst lange tijd negeerde

Gaat het eindelijk goed komen in de relatie tussen Elon Musk en de regering-Biden? Het ziet er althans zo uit. Nadat de Amerikaanse president onlangs voor de eerste keer in een officiële speech de naam van Tesla in de mond nam, werd de CEO van de autoproducent uitgenodigd op het Witte Huis.

Bij de regering-Biden is de kogel door de kerk; als ze het belang van elektrische auto’s willen benadrukken, kunnen ze Tesla niet blijven negeren. Zelfs niet als de CEO van dat bedrijf regelmatig een gemene sneer aan de overheid uitdeelt op Twitter. Musk zal immers nooit een gelegenheid aan hem voorbij laten gaan om het Amerikaanse politieke beleid te bekritiseren, ongeacht of die nu over de autosector gaat of niet.

Woensdag was de excentrieke CEO van Tesla uitgenodigd op het Witte Huis, voor een ontmoeting met andere belangrijke spelers uit de sector, waaronder de CEO van General Motors, Mary Barra.

Boost voor de sector

Volgens persagentschap Reuters ging het om een heel serieuze meeting, waarbij verschillende onderwerpen zijn aangehaald. Een daarvan was de financiering voor de ontwikkeling van een “nationaal netwerk van 500.000 laadpalen” voor elektrische auto’s. 

“Er is een ruime consensus dat oplaadstations en het wagenpark op elkaar afgestemd moeten zijn, en een vlotte gebruikservaring moet opleveren, ongeacht met welke elektrische wagen je rondrijdt of waar je die laat opladen”, zegt de regering-Biden in een verklaring.

Vorig jaar heeft het Congres al een publieke aanbesteding goedgekeurd van 7,5 miljard dollar om het aantal oplaadstations in het land te verhogen. Dat project blijkt onvoldoende om de Amerikanen te overtuigen een elektrische auto aan te schaffen. Daarom zoeken politici nu uit welke nieuwe fiscale prikkels aan de aankoop van zo’n elektrische wagen gekoppeld kunnen worden. Zo hoopt de federale regering niet alleen de verkoop, maar ook de productie van elektrische auto’s op te krikken.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20