Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 29 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Wirecard achterna? Duitse leasingmaatschappij keldert op twijfelende Europese beurzen

Logo Business AM
Markten

16/09/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Isopix

De Europese beurzen sluiten af met winst, in afwachting van een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank Fed. De Brusselse sterindex ging 0,74 procent hoger, de andere Europese beurzen blijven dicht bij huis.

Na het megaschandaal met Wirecard in Duitsland, is er opnieuw een Duits beursgenoteerd bedrijf in opspraak gekomen. Leasemaatschappij Grenke wordt in een rapport van analist Viceroy Research beschuldigd dat een groot deel van haar balans fictief is. Het aandeel keldert 39,29 procent.

Overnamebod afweren

De Franse treinconstructeur Alstom heeft een nieuwe deal ondertekend voor de overname van Bombardier Transportation, de afdeling van het Canadese bedrijf die treinen bouwt. Er is ditmaal sprake van een deal met een waarde tot 5,3 miljard euro. Eind juli had de Europese Commissie ingestemd met de overname, als een resem activiteiten afgestoten worden. Het aandeel van Alstom gaat 0,49 procent hoger in Parijs.

Suez verloor 0,17 procent in de Franse hoofdstad. Het waterzuivering- en afvalverwerkingsbedrijf wil de afvalactiviteiten in enkele Europese landen verkopen aan PreZero. Dat is de milieudivisie van de Duitse groep Schwarz, die eigenaar is van de Duitse supermarktketen Lidl. Engie wil zo het overnamebod van de Franse concurrent Veolia afweren.

E-commercehype

In Londen stond e-commercehype The Hut de hele dag in de belangstelling. Het Britse schoonheidsbedrijf tekent voor de grootste beursgang sinds 2017 en sprintte bij opening meteen 20 procent hoger naar 600 pence per aandeel. The Hut, dat voor 9,1 procent in handen is van Sofina, sluit de dag af op 625 pence per aandeel.

En in Amsterdam zorgde IMCD voor het mooie weer op de beurs. De distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten gaat de Indiase sectorgenoot Signet overnemen en bekostigt die deal met de verkoop van 4,4 miljoen nieuwe aandelen. Het aandeel klom 9,16 procent.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.347.912
 • Aantal
  doden
  1.001.581
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  115.353
 • Aantal
  doden
  9.987

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks