Wip tussen Mexico en VS wint ‘Design of the Year’-prijs

De Teeter-Totter Wall, een verzameling felroze wippen op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, heeft de Design of the Year Award 2020 in de wacht gesleept. Het werk zorgde er even voor dat kinderen aan de grens met elkaar konden spelen.

Het werk van architectuur- en designprofessors Ronald Rael en Virginia San Fratello ging in 2019 al de wereld rond, maar werd nu ook bekroond met de prestigieuze Design of the Year Award. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Londense Design Museum.

De Teeter-Totter Wall bleef op 28 juli 2019 slechts twintig minuten staan, voor kinderen die even wilde spelen met speelkameraadjes aan de andere kant van de grens. Hij baande zich een weg door de gaten in de muur tussen El Paso (Texas) en Juarez (Mexico). De boodschap blijft wel actueel, met name oproepen tot verbinding tussen mensen. ‘We moeten geen muren bouwen, maar bruggen’, zeiden de winnaars in een reactie. ‘Muren verhinderen niet dat mensen het Capitool binnendringen. Muren voorkomen niet dat virussen zich verspreiden. We moeten nadenken over hoe we verbondenheid kunnen voelen en samen kunnen zijn, zonder elkaar te kwetsen.’

De Teeter-Totter Wall ging met de hoofdprijs naar huis, overkoepelend over alle categorieën. Daarnaast werden ook in de categorieën architectuur, digitaal, mode, grafische vormgeving, product en transport prijzen uitgedeeld. Zo kreeg de veganistische Impossible Burger 2.0 de prijs voor beste product en ging het Centre for Disease Control aan de haal met de grafische vormgeving-award, voor hun 3D-model van SARS-CoV-2. In de categorie ‘digitaal’ won Colectivo LASTESIS, een Chileense feministische groep die strijdt tegen seksueel geweld.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20