Winstpremie van 1.000 euro voor personeel KBC

Niet alleen de aandeelhouders van KBC, ook het personeel van de financiële groep krijgt uitzicht op een extraatje. De directie kondigde een extra winstpremie aan van 1000 euro voor elke medewerker.

“Deze tegemoetkoming kadert in de moeilijke omstandigheden waarin onze medewerkers het uitstekende jaarresultaat hebben behaald”, zegt ACV Puls, veruit de grootste vakbond bij de Belgische tak, in een mededeling.

Het sociaal overleg binnen KBC verloopt sinds jaar en dag volgens een consensusmodel, en niet via harde confrontatie. ACV Puls zegt te waarderen dat de directie de signalen over de niet altijd eenvoudige werkorganisatie tijdens de coronacrisis heeft opgevangen, en daar een compensatie tegenover zet.

War for talent

Goede sociale relaties zijn ook een wapen in de war for talent. De “unieke bedrijfscultuur” is volgens de de christelijke vakbond “in het belang van de retentie maar ook de rekrutering van talrijke nieuwe medewerkers, waarnaar KBC volop op zoek is in zowat alle domeinen, met als doel de werkdruk binnen de organisatie te verlichten”.

KBC telt circa 16.000 werknemers in België, en 40.000 in heel Europa.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20