Win 3x het boek “De doodgravers van België”

Waarom kost het Alexander De Croo (Open Vld) tien maanden van aarzelen, draaien en keren, voor hij uiteindelijk premier wordt van een Vivaldi-regering? Wat hing hem boven het hoofd? En hoever precies gingen Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) in het sluiten van hun ‘grote deal’ voor België?

‘De doodgravers van België’ geeft een unieke inkijk in de machinekamer van de Belgische politiek. Op basis van tientallen achtergrondgesprekken vertelt journalist Wouter Verschelden het verhaal van een diepe crisis, die liefst 662 dagen duurde: van de val van de regering-Michel I, tot de dag dat de regering De Croo I een feit werd.

Het verhaal neemt u mee naar confidentiële gesprekken tussen partijvoorzitters en de koning, geheime afspraken op Brusselse appartementen, dure gezworen eden, en een boulevard van gebroken beloften. Het is een verslag van een woelige periode, met minderheidskabinetten tijdens een pandemie, die geplaagd worden door intrige en verraad.

Hoe is het zo ver kunnen komen, en vooral, hoe moet het nu verder met de toekomst van dit complexe land, van Vlamingen en Franstaligen, in het hart van Europa?

Benieuwd?

Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren aan jullie wegschenken. Schrijf je nu in op de Business AM nieuwsbrief en de Wetstraat Insider nieuwsbrief van Wouter Verschelden en je maakt meteen kans!