Wie zich in Hongkong laat vaccineren tegen het coronavirus maakt kans op een appartement, een Tesla en nog veel meer

In Hongkong wordt alles uit de kast gehaald om inwoners te overtuigen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De overheid vroeg enige tijd terug aan bedrijven om beloningen te schenken die mensen moeten motiveren om zich te laten inenten. Die oproep werd alvast massaal gevolgd.

Een gratis appartement ter waarde van 1,15 miljoen euro, een Tesla Model 3, één jaar gratis verblijven in het vijfsterrenhotel Shangri-La, duizenden gratis vliegtickets, een creditkaart met 13.000 euro op, een privéfeestje op een Airbus A321neo van Cathay Pacific … Het zijn maar enkele van de vele zaken die je kan krijgen als je je in Hongkong laat inenten met een coronavaccin.

11,5 miljoen euro aan beloningen

De totale waarde van alle beschikbare beloningen bedraagt volgens de South China Morning Post 11,5 miljoen euro. De exacte voorwaarden om in aanmerking te komen verschillen per cadeau, maar zijn sowieso enkel voorzien voor gevaccineerde personen.

De beloningen zijn geschonken door verschillende in Hongkong gevestigde bedrijven en zakenmensen. Omdat de publieke belangstelling voor het coronavaccin in het land laag is, richtte de regering zich even geleden tot bedrijven om extra motivatie te voorzien voor inwoners om zich te laten vaccineren.

840.000 vaccins op overschot

Tot nu toe zijn in Hongkong nog maar 2,6 miljoen dosissen van het coronavaccin gezet. 1,1 miljoen mensen zijn volledig ingeënt, goed voor amper 15 procent van de bevolking. Ondertussen heeft het land volgens Bloomberg 840.000 vaccins van Pfizer die in augustus vervallen op voorraad liggen. De politiek instabiele situatie van het voorbije jaar zorgt er echter voor dat het vertrouwen in de regering heel klein is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20