Wie krijgt straks wat uit de mand van coronacompensaties?

Een andere klassieker in de Wetstraat: wie krijgt extra geld door de crisis? De federale kern boog zich er al over, en daarbij lijkt de PS alvast haar slag thuis te halen. De tijdelijke werkloosheid zal verlengd worden tot eind maart.

  • En ook het quarantaineverlof, voor ouders van wie de kinderen niet naar school kunnen, is zo goed als verworven.
  • De PS loopt bijzonder combattief. Gisteren trok heel de rode partijtop op in de grote vakbondsbetoging. “We verdedigen met hand en tand de syndicale rechten, want die staan onder druk. We zien dat rechts, de werkgevers, systematisch de index aanvalt, de automatische verhoging van de lonen. Maar wij moeten vechten voor de koopkracht in het algemeen, voor de lonen en de sociale bescherming”, zo verklaarde Paul Magnette (PS) daar.
  • Moeilijker binnen de kern: het dubbel overbruggingsrecht voor zelfstandigen, waar de MR fel over vecht. En de btw-verlaging voor de horeca, een ander stokpaardje. Dat is waar de liberalen en ook CD&V op aandringen, maar anderen zijn niet overtuigd. Het is immers een erg algemene en dure maatregel.
  • Vrijdag zou de kern de knoop kunnen doorhakken. Dan valt er mogelijks nog extra steun voor de evenementsector uit de kast.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20