Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
18/09/2020 goodbye.be 3 min leestijd

Whisky, kastelen en poëten: ontdek Schotland vanop de fiets

Schotland is op z’n best als je de ruige natuur intrekt en van dichtbij de heuvels, groene weiden en het verlaten landschap in je opneemt. Maar Schotland is meer dan enkel wondermooie natuur, zo bewijst deze driedaagse fietstocht. Op spoedcursus doorheen dit prachtige land!

Schotland mag met Edinburgh en Glasgow twee regelrechte parels van steden in huis hebben, toch is het in de eerste plaats de Schotse natuur die veel reizigers doet wegdromen. Op een gloednieuwe route van zo’n 135 km fiets op rustige, landelijke wegen maak je kennis met drie absolute peilers van Schotland en de Schotse cultuur: kastelen, poëzie en, uiteraard, whisky!

De Whisky and Burns Cycling Tour neemt je mee op een heerlijke driedaagse, mét gids, waarop je dagelijks zo’n 45 kilometer aflegt. De afgelegen wegen zijn ideaal voor rustige fietstochten en brengen je naar het hart van het Schotse platteland. Denk bossen, graslanden, kastelen en een opvallende stilte.

Het is niet onlogisch dat deze streek als muze diende voor verschillende poëten en dichters. Één daarvan is Robert Burns, en tijdens jouw bezoek aan Dumfries mag een bezoek aan het Robert Burns Centre dan ook zeker niet ontbreken. Onderweg breng je ook een bezoek aan Caerlaverock Castle en Annandale Distillery, ontdek je het mysterie rond de stenen cirkel van 12 Apostles en geniet je van een deugddoend drankje in Wanlockhead, Schotlands hoogstgelegen dorp.

De fietstocht is geschikt voor elk type fietser, al zal je voor de weg naar Wanlockhead wel over een goede basisconditie moeten beschikken. Is dit toch niet echt jouw ding, kan deze rit voor jou aangepast worden.

De tocht wordt georganiseerd door Galloways Cycling Company, dat onlangs de onderscheiding van ‘Best Outdoor Experience’ in West-Schotland kreeg. Breng je geen eigen fiets mee, kan je er bij de organisatie een huren

Voor de tocht betaal je 478 euro per persoon, inclusief verblijven in vier- of vijfsterrenaccommodaties, ontbijt en bagagetransfers.

Meer info via www.gallowaycycling.com.

Source: Goodbye


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks