WhatsApp introduceert functie om te videobellen op je laptop

WhatsApp heeft een nieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt om te videobellen vanop je laptop of computer. Tot nu toe kon dat enkel met je smartphone of tablet.

De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat we het afgelopen jaar allemaal veel meer van thuis uit zijn beginnen werken en minder met vrienden en familie hebben kunnen afspreken. Om dat gebrek aan fysiek contact te compenseren is iedereen massaal aan het videobellen geslagen.

Die trend zorgde ervoor dat diensten zoals Zoom, Google Meet en Microsoft Teams gigantisch boomden. Een leuke boost dus voor heel wat techbedrijven. Het moederbedrijf Facebook van Mark Zuckerberg kon hier voorlopig nog geen graantje van meepikken, maar daar probeert de techgigant al even verandering in te brengen. Vorig jaar hoopten zij met Messenger Rooms de concurrentie aan te gaan, maar dat is geen groot succes geworden.

WhatsApp op desktop

Deze keer verlegt Zuckerberg de focus naar die andere gigantisch populaire applicatie in zijn portefeuille: WhatsApp. Heel veel mensen maken op dit moment al gebruik van WhatsApp om te videobellen, maar dat doen ze dan wel altijd mobiel.

Voor thuiswerkers, die toch achter hun desktop zitten, is dat echter niet zo handig. Daarom heeft WhatsApp nu videobellen toegevoegd aan zijn desktopapplicatie. Voorlopig werkt de nieuwe functie nog niet in WhatsApp Web in je browser, maar enkel in de app. Die moet je dus eerst even hier downloaden.

Nog geen groepsgesprekken

Als dat gebeurd is, verschijnt er in de desktopapp een QR-code die je met de applicatie van WhatsApp op je smartphone moet scannen om in te loggen op je computer. Daar kan je dan in een gesprek videobellen door te klikken op het icoontje bovenaan. Let wel op: de functie lijkt op dit moment nog niet bij iedereen actief te zijn. Mogelijk moet je dus nog even wachten.

Videobellen via WhatsApp is op dit moment ook nog niet mogelijk in groepsgesprekken. Er wordt wel aan gewerkt om die optie zo snel mogelijk toe te voegen. (jvdh)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20