Wereld Economisch Forum doet vervangbijeenkomst in mei 2021 in Singapore

Dit jaar en volgend jaar is er geen bijeenkomst van de beau monde van de wereld in Davos, maar in mei volgend jaar organiseert het Wereld Economisch Forum (WEF) wel een driedaagse in Singapore.

Oprichter en voorzitter Klaus Schwab vindt het WEF in deze tijden ‘van cruciaal belang om te bekijken hoe we hier samen van kunnen bekomen’. Het evenement zal fysiek plaatsvinden en de ambitie is om zoals elk jaar wereldleiders en belangrijke zakenmensen bij elkaar te krijgen voor een informele babbel en enkele presentaties.

Normaal gebeurt dat elk jaar eind januari in het Zwitserse sneeuwdorpje Davos, maar de organisatie vond het veiliger voor de gezondheid van de deelnemers en de crew om het ergens anders te doen. Davos is een erg klein dorpje waar iets als het coronavirus snel zou rondgaan. Hun oog viel op Singapore. Van 13 tot 16 mei zal het land bezet worden door ’s werelds mooisten.

Digitaal evenement

Tijdens de week waarin het forum normaal gepland stond, van 25 tot 29 januari, organiseert het WEF een digitaal evenement. In de Davos Dialogues delen wereldleiders uit zowel de zaken- als de politieke wereld hun visie op de staat van de wereld.

Al sinds 1971 komen elk jaar de invloedrijkste mensen in de wereld samen in het kleine Zwitserse dorpje Davos. Er worden debatten gevoerd over de staat van de wereld en heel wat wereldleiders worden daarover aan het woord gelaten. Maar het belangrijkste gebeurt achter de schermen. In Davos worden elk jaar een hoop deals gesmeed tussen bedrijven en landen onderling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20