Welke boeken lezen rijke mensen?

Maakt het bedrag op je bankrekening een verschil in je literaire smaak? Blijkbaar wel. Rijke mensen lezen meer om zichzelf te verbeteren terwijl mensen met een laag inkomen meer lezen om zichzelf te ontspannen. Dat zegt Tom Corley, auteur van het boek “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals“?.

Corley is er heilig van overtuigd dat onze dagelijkse gewoontes zullen bepalen of we al dan niet rijk en succesvol worden. Volgens hem zijn er viertal gewoontes die de sleutel vormen tot succes. En één van de belangrijkste is volgens hem jezelf steeds proberen te verbeteren. Bij alle geslaagde ondernemers, zakenmannen en miljonairs die Corley voor zijn boek ondervroeg merkte de auteur een streven om bij te leren van andere mensen die het gemaakt hadden in het leven. Ongeveer een kwart van de ondervraagden gaf zelfs expliciet aan een mentor te hebben aan wie ze raad en advies konden vragen. De anderen bleken hun advies vooral uit het lezen van boeken te halen. Maar daarvoor moesten ze dus wel iets anders lezen dan ontspannende romans. Succesrijke individuen lazen volgens Corley vooral biografieën van succesvolle mensen of zelfhulpboeken die hen hielpen in een bepaald aspect van het leven – zoals het streven om een betere leider te worden – te trainen.

Onderzoek

Daarin verschillen succesvolle figuren volgens een onderzoek van Corley grondig van armere mensen. Hieronder een aantal spraakmakende cijfers uit zijn onderzoek. Merk op dat Corley rijkdom definieert als een jaarinkomen van meer dan 130.000 euro en een bankrekening met een bedrag van minstens 2 miljoen euro. Armen zijn in de definitie mensen die minder dan 30.000 euro per jaar verdienen en maximaal 5.000 euro op hun bankrekening hebben.

  • 11% rijke mensen lezen ter ontspanning, tegenover 79% bij arme mensen

  • 85% rijke mensen lezen twee of meer educatieve of zelfhulpboeken (die hen moeten helpen bij hun carrière) per maand. Bij arme mensen is dat slechts 15%.

  • 94% van de rijke mensen lezen regelmatig nieuws in kranten, tijdschriften en op internet, tegenover slechts 11% bij arme mensen.

Zou jij ook graag een bankrekening hebben waarmee iemand als Tom Corley je als rijk zou beoordelen? Dan kunnen volgende lijstjes met boeken je misschien inspireren.

Geen zin om veel te lezen om miljardair te kunnen worden? Dan kan je misschien beginnen met deze 25 beroemde zakenboeken samengevat in één zin per boek.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20