Weinig beweging op de Europese beurzen

Er viel vandaag niet veel te beleven op de Europese beurzen. De Bel20 sloot de beursdag af met een beperkt verlies van 0,31 procent.

De grootbank KBC lag mee aan de basis van het bescheiden verlies van de Bel20. Het aandeel was met een daling van 4 procent de grootste verliezer in de korf van de belangrijkste aandelen in België.

Het farmaceutisch onderzoeksbedrijf Galapagos was met een stijging van 3,69 procent de sterkste stijger in de Belgische sterindex.

Bpost had donderdag eveneens de wind in de zeilen. Het aandeel schoot 2,17 procent omhoog. De beleggers reageren enthousiast op het feit dat het postbedrijf vanaf volgend jaar gaat experimenteren met zondagswerk. Voorts liet Bpost weten dat het extra personeel in dienst gaat nemen om de grote toestroom van pakjes te verwerken.

Nederlandse beurs sterkste stijger

Een stijging van 0,16 procent was voldoende om van de Nederlandse beursindex AEX de sterkste stijger van onze buren te maken. Die toename was onder meer te danken aan het betaalplatform Adyen. Het aandeel deed er 1,76 procent bij. Stripe, een Ierse concurrent van Adyen, liet vandaag weten dat het zich klaarmaakt voor een nieuwe kapitaalronde die het bedrijf zou waarderen op minstens 70 miljard dollar.

De techinvesteerder Prosus ging 1,45 procent hoger. Het bedrijf liet eerder deze week weten dat het op zoek is naar investeringen om de groei aan te zwengelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20