Weifelende maandag op Wall Street

De Amerikaanse beurzen kleuren kleurden maandag voornamelijk rood. De S&P 500 en de Dow Jones gaven respectievelijk 0,2 en 0,5 procent prijs. Techindex Nasdaq steeg echter met een halve procentpunt naar een nieuw record van 12.519,94 punten.

Vandaag vond een kleine correctie plaats op de vaccineuforie van de voorbije weken. De onzekerheid op de wereldmarkt door een brexitakkoord dat uitblijft, en de VS dat nieuwe sancties oplegt aan Chinese politici spelen de overwegend rode beursdag ook in de hand.

De toeleveringsketen van de Amerikaanse autoproducent Ford ondervindt hinder door de pandemie. Daardoor moet Ford de lancering van de langverwachte Bronco SUV uitstellen tot de zomer. Het aandeel zakt met 1,34 procent.

De vaccinaandelen blijven het wel goed doen. Pfizer en Moderna fietsen respectievelijk 2 en 4,7 omhoog.

Een nieuwe activistische belegger zorgt voor opschudding bij oliegigant Exxon Mobil. De investeerder eist dat de supermajor meer investeert in duurzame energie, en elders kosten bespaart om het dividend te vrijwaren. Het aandeel zakt bijna 2 procent.

Eén van de grote winnaars op Wall Street vandaag was Eastman Kodak. De aandelen van de voormalige producent van fotorolletjes stegen met bijna 60 procent, nadat federale toezichthouders geen misstanden ontdekten bij de toekenning van een overheidslening dat het noodlijdende bedrijf een tweede leven gaf.

Verhuurwebsite Airbnb heeft de prijsvork verhoogd voor zijn beursgang. De IPO die donderdag moet plaatsvinden, zou Airbnb zo een waardering opleveren van bijna 42 miljard dollar. Met de nieuwe prijsvork kan het bedrijf naar verwachting tot 3,1 miljard dollar ophalen. Airbnb kondigde aan de prijsvork te verhogen naar 56 en 60 dollar voor een aandeel, tegen de eerdere vork van 44-50 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20