Weer topper weg bij Belfius: directielid Dirk Vanderschrick neemt na 34 jaar afscheid

Na chief digital officer Geert Van Mol kondigt nu ook Dirk Vanderschrick, de CEO van de verzekeringstak, zijn afscheid aan bij Belfius.

“Gisteren sloot ik een zeer groot hoofdstuk van mijn carrière af. Na 34 jaar stop ik als CEO van Belfius Insurance en verlaat ik de groep Belfius. En dat doe ik met fierheid en dankbaarheid”, zegt hij woensdag op de carrièresite Linkedin. Zijn gegevens werden meteen verwijderd van de Belfius-website.

Vanderschrick maakte binnen Belfius vooral carrière binnen retailbankieren en werd de topman van die divisie, maar werd in 2017 door Belfius-CEO Marc Raisière aangesteld tot CEO van Belfius Insurance, de verzekeringstak. De bedoeling toen was de kruisbestuiving tussen de bank en de verzekeringstak te versterken, zodat meer bankklanten bij Belfius ook verzekeringsproducten zouden kopen.

Gemeentekrediet en Dexia

Omdat hij de vele levens van de groep – van Gemeentekrediet tot Dexia en daarna Belfius – vanop de eerste rij heeft meegemaakt, is hij ook een kenner van het dossier-Arco, het financiële drama als gevolg van de crash van de vroegere groep Dexia.

“Ik had het voorrecht om tijdens mijn carrière bij te dragen tot fantastische realisaties, zoals de heropbouw van de groep na de crisis van 2011, de ontwikkeling van het digitale leiderschap van Belfius en de lancering van het bankverzekeringsmodel”, schrijft Vanderschrick. “Het resultaat mag er zijn: samen hebben we van Belfius een van de belangrijkste Belgische bankverzekeraars gemaakt en konden we recent de beste resultaten ooit voorleggen.”

Vanderschrick is na Geert Van Mol, die co-CEO van vastgoedbedrijf Steenoven werd, het tweede directielid op korte tijd dat Belfius vaarwel zegt.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20