Waterstofexpert De Nora trekt naar de beurs: eerste grote handelsdebuut in Europa sinds start Oekraïne-oorlog

De Nora, een Italiaans bedrijf dat elektroden fabriceert voor het proces dat groene waterstof oplevert, noteert vanaf donderdag aan de Euronextbeurs in Milaan. Zijn CEO zegt niet bang te zijn voor de huidige turbulentie op de aandelenmarkten. Dit moet de eerste grote Europese beursintroductie worden sinds het begin van de Oekraïne-oorlog.

Waarom is dit belangrijk?

De beursintroductie komt op een volatiel moment voor de aandelenmarkten. Zo is de pan-Europese Eurostoxx 600 dit jaar met meer dan 14 procent gedaald. Beleggers reageren zowel op het conflict in Oekraïne en de economische vertakkingen daarvan, als op een agressiever rentebeleid dat door de verschillende centrale banken wereldwijd is doorgevoerd.

De beursgang werd dinsdag geprijsd op 13,50 euro per aandeel, waardoor het Italiaanse bedrijf gewaardeerd wordt op 2,723 miljard euro. Dat bericht het zakenmedium CNBC.

"Het was de juiste tijd voor ons (…) het is het begin van een nieuwe reis, en we zijn niet bang voor de huidige marktturbulenties", liet CEO Paolo Dellacha optekenen door CNBC. "Wij hebben een bedrijfsplan om uit te voeren."

De Nora, dat in Milaan gevestigd is, werd in 1923 opgericht. De techfirma, voluit Industrie De

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20