Wat je zeker moet weten als je geld wil lenen voor een renovatieproject

Let op, geld lenen kost ook geld.
Kredietvorm: lening op afbetaling

Wanneer je over een oudere woning beschikt waar je enkele delen van wenst te renoveren is het niet ondenkbaar dat je daarvoor graag een lening zal willen afsluiten. Wat namelijk wanneer er zich onverwachte kosten voordoen? Wil jij eveneens geld lenen voor je aankomende renovatieproject? Dan kunnen de onderstaande drie tips ervoor zorgen dat je dit zonder zorgen kan doen!

Tip: Heb je al een specifiek bedrag in gedachte? Bereken dan snel en gemakkelijk uw lening bij Cetelem. Zo kom je te weten hoeveel je maandelijks kunt afbetalen.

Tip 1: Zorg voor voldoende financiële middelen

Je kan er gerust vanuit gaan dat de offerte die je ontvangt van de vakman(nen) niet de volledige kost van je renovatie zal omvatten. Vanaf het ogenblik dat er werkzaamheden in de bouw uitgevoerd dienen te worden is het altijd van cruciaal belang om een financiële buffer in te bouwen. Er kunnen altijd onvoorziene situaties de kop opsteken en wees er maar zeker van dat het aantal werkuren ook op het einde van de rit hoger zullen uitvallen. Bij Cetelem kunt u bijvoorbeeld tot 110 percent van renovatiebedrag lenen. Zodat u zeker ook de onvoorziene kosten kunt dekken.

Tip 2: Kies voor een lening die is aangepast aan uw project

Wil je ecologische renovatiewerken uitvoeren? Dan is het nuttig om te kiezen voor een ecologische renovatielening. De tarieven liggen hier doorgaans lager dan voor een gewone renovatielening omdat heel wat banken ecologisch verbouwen willen aanmoedigen. Met een ecologische renovatielening kan je onder andere isolatie financieren, of zonnepanelen, dubbele beglazing, enz…
Voor gewone renovatiewerken zoals het verbouwen van een keuken of een badkamer, kies je best voor een klassieke renovatielening. Cetelem heeft beide soorten leningen in zijn gamma en biedt deze aan zeer scherpe tarieven aan. Het is dus zeker de moeite om een kijkje te nemen op hun website www.cetelem.be

Tip: Benieuwd hoeveel jij kan lenen? Maak een eenvoudige simulatie bij Cetelem en vraag nadien meteen online je lening aan!

Tip 3: Kies voor een redelijke terugbetalingstermijn

Op welke manier je ook geld gaat lenen voor je renovatieproject, het is altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat je wellicht nog met andere, extra kosten kan worden geconfronteerd. Door ervoor te kiezen om geld te lenen voor je renovatie zorg je reeds voor een bepaalde, financiële zekerheid, maar probeer een realistische terugbetalingstermijn te hanteren.

Geef je zelf met andere woorden de tijd om op een financieel aanvaardbare manier je investering terug te betalen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20